Recensie: Het grote ontwaken - Marian Kramer


Bij uitgeverij Celtica Publishing Romance is het boek 'Het Grote Ontwaken' van Marian Kramer verschenen.


Het verhaal gaat over de dertigjarige Yvonne Abrahamse die boekhoudster is bij een architectenbureau in Rotterdam. Ze is zeven jaar getrouwd met Hans en sinds zes maanden is hun geluk bezegeld met een zoontje Danny.

 

Werken is Yvonne's leven. Na de geboorte van Danny is Yvonne full-time blijven werken. Haar man nam ouderschapsverlof om voor hun zoontje te zorgen. Samen vormen ze een gelukkig gezinnetje.

 

Na een zware nacht, omdat Danny ziek was, vertrok Yvonne naar haar werk met de auto. Ze maakte een inschattingsfout in het verkeer en werd het slachtoffer van een zwaar auto ongeluk en Yvonne belandde in een coma. Haar man en vriendinnen hadden de hoop op genezing opgegeven, maar door haar doorzettingsvermogen ontwaakt ze na zeven jaar uit de coma. Vanaf dan is voor Yvonne niets meer hetzelfde.

 

Yvonne staat voor een zware en moeilijke revalidatie. Door de coma kan Yvonne niets meer en moet ze alles opnieuw leren. Ook wordt ze nog geplaagd door niet altijd prettige dromen die visioenen blijken te zijn.

 

Yvonne krijgt nog een zware opdoffer te verwerken. Haar man geloofde niet meer dat ze wakker ging worden en is hertrouwd met haar vriendin en kinderoppas Ellen. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van haar ouders. Omdat ze niet voor zichzelf kan zorgen, trekt ze terug bij hen in.

 

Yvonne moet haar leven terug opbouwen vanaf nul. Ze zou niets liever doen dan werken, maar haar job als boekhouder kan ze niet meer uitoefenen. Als ze in de krant een advertentie van een inwonende thuishulp bij een hulpbehoevende oude vrouw ziet staan solliciteert ze, met grote tegenzin van haar ouders. Yvonne wordt aangenomen en trekt in bij mevrouw Aartsen, de oude vrouw die in een groot huis in Oostvoorne woont.

 

Yvonne heeft het naar haar zin. Voor haar is dit haar kans om terug zelfstandig te zijn. Ze maakt er kennis met Maurice, de kleinzoon van mevrouw Aartsen. Als Maurice komt is er altijd spanning in huis. Hij is op het geld van de oude vrouw belust.


Voor Yvonne is het niet de eerste keer dat ze met Maurice kennismaakt. Ze heeft hem al gezien in een van de visioenen die ze had..


Marian Kramer groeide op in Hellevoetsluis en woont sinds 2000 in Capelle aan den IJssel. Marian heeft altijd al een voorliefde voor taal gehad. Op de lagere school verheugde zij zich op het schrijven van een opstel, terwijl haar klasgenoten erover zuchtten.


Veel van haar dagdagelijkse bezigheden en wensdromen heeft ze bijgehouden in dagboeken en het schrijven van verhalen zat er al vroeg in. In het dagelijks leven werkt Marian op kantoor. Ze haalt veel voldoening uit werken en kan een leuke werkkring niet missen.

 

Voor haar romans haalt ze ideeën uit alles om haar heen. Ze houdt veel van muziek, maar vooral de kantooromgeving biedt haar een bron van inspiratie.


Eerder schreef Marian Kramer 'Eenzame Hoogte' en 'Ongeschreven Akkoorden'. Haar allernieuwste boek 'Het grote ontwaken' is een fascinerend verhaal over verlies, strijd en liefde van een krachtige vrouw met veel doorzettingsvermogen. Dit fictief verhaal kan zich ook in het echte leven afspelen.

 

De personages zijn prachtig weergegeven en de lezer voelt zich volledig verbonden met hen. De romans van Marian Kramer zijn pareltjes en zalig om te lezen. Wanneer je begint te lezen kan je niet meer stoppen.

Wij kijken alvast uit naar het volgende boek van Marian!


ISBN: 978-94-91300-22-6 - 312 blz. - Paperback - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: Celtica Publishing, CPR

'Het grote ontwaken' en 'Ongeschreven Akkoorden' zijn nu samen verkrijgbaar aan de zomerse prijs van € 25.

 

Meer info vindt u HIER