Recensie: De Geest van Beaumont - Gerard Sonnemans


Emma De Leeuw vertrekt samen met haar ouders en broers Steven en Thomas op vakantie naar Beaumont in Frankrijk.

 

Na een autorit van negen uur komt de familie eindelijk aan op hun vakantiebestemming in de Limousin. Naast de oude boerderij waar Emma en haar familie verblijft, telt het gehucht slechts een twintigtal huizen en een kasteel.

 

Het belooft een heerlijke vakantie te worden voor Emma. Elke dag luieren, uitstapjes maken met de familie, lezen, dagdromen en spelletjes spelen met haar broers en de buurjongen Georges.

 

Maar op een nacht droomt Emma over heksen en ziet in de kamer een blauwe schim van een vrouw. ‘s Morgens weet ze niet wat te denken. Was het een droom of was de vrouw echt in haar kamer aanwezig? En als spoken niet bestaan, wat was het dan wel?


De nachtmerries blijven duren en worden voor Emma een hel waarover ze met niemand durft te praten…

‘De Geest van Beaumont’ is een ideaal vakantieboek, geschreven door Gerard Sonnemans. Een jeugdboek vol avontuur en spanning voor lezers vanaf 10 jaar.  ‘De Geest van Beaumont’ is meer dan 200 bladzijden leesplezier en bevat een goed opgebouwd verhaal.

 

Gerard Sonnemans, de auteur van o.a ‘Jelle en de Leeuw’, ‘Miny zoekt een thuis’ en ‘Het Plaaghuis’ heeft met ‘De Geest van Beaumont’ een totaal ander boek geschreven. Een fantastisch en vlot geschreven verhaal waarin je als lezer wordt meegenomen in de leefwereld van Emma. ‘De Geest van Beaumont’ is een boek dat je het liefst in een ruk wilt uitlezen!

 

En er is meer dan het boek alleen. Na elk hoofdstuk vind je in ‘De Geest van Beaumont’ een QR-code waarmee je met je tablet of smartphone de geheimen achter dit boek kunt ontdekken. Kraak de QR-codes en ontdek oude brieven, foto's en andere bronnen die gebruikt zijn bij het schrijven van het boek, interessante weetjes over de streek waar Emma en haar familie op vakantie gaan en een nadere kennismaking met de echte geest van Beaumont…

 

‘De Geest van Beaumont’ van Gerard Sonnemens, een absolute aanrader!

 

ISBN 978-94-91707-06-3 - Gebonden - 219 blz. - Prijs: € 14,50 - Uitgeverij: Menuet