DVD Recensie: Kankerlijers - Lodewijk Crijns


‘Kankerlijers’ vertelt het verhaal over de vrienden Nick (Massimo Pesik), Iwan (Jasha Rudge) en Olivier (Gijs Blom) die op de afdeling kinderoncologie van een ziekenhuis verblijven.

 

Ze hebben allen botkanker, maar weten er toch de moed in te houden. Het liefste wat ze doen is kwajongensstreken uithalen. Ze zijn onafscheidelijk en halen grappen uit met iedereen, het liefst van al met de knappe verpleegster (Nicolette van Dam) op hun afdeling.

 

Met de 16-jarige Gina (Vera van der Horst) krijgt Iwan een nieuwe kamergenoot. Zij staat direct in de belangstelling van de drie vrienden, die allen een oogje hebben op het beeldschone meisje. Maar Gina wil niks weten van de jongens.

Enige tijd later beseft ze dat ze niet kan rekenen op haar vriendinnen en dat de drie vrienden de enige remedie is tegen het deprimerende verblijf in het ziekenhuis en sluit zich aan bij de vriendengroep..

 

‘Kankerlijers’ is een mooie en ontroerende Nederlandse film over hoe drie vrienden omgaan met hun lot. Het laat zien wat vriendschap betekent voor hen en wat voor een kracht dat ze uit hun vriendschap halen. 

Ondanks het feit dat ze kanker hebben, zien Nick, Iwan en Olivier het leven rooskleurig in. En dat is zeer moedig en geeft ongetwijfeld aan vele lotgenoten de nodige steun.

 

De muziek uit de film is van Diggy Dex, de rapper die in 2009 samen met Eva de Roovere de remix ‘Slaap lekker (Fantastig toch)’ uitbracht.

Technische gegens DVD:

 

Regisseur: Lodewijk Crijns

Acteurs: Massimo Pesik, Jasha Rudge, Vera van der Horst, Sem de Vlieger, Ramon Verkooijen, Gijs Blom

 

EAN: 8713045242121

Taal: Nederlands met Engelse ondertitels

Speelduur: 90 minuten

Schermformaat: 1.85:1 Anamorphic

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar

 

‘Kankerlijers' is uitgebracht door eOne op DVD en Blu-ray.