DVD Recensie: Pompeii - Paul W.S. Anderson


De film ‘Pompeii’vertelt het verhaal over Milo’De Kelt’ (Kit Harington), die als kleine jongen ziet hoe de Romeinen onder aanvoering van Senator Corvus (Kiefer Sutherland) de hele Keltische Paardenstam uitmoorden. Milo ontsnapt daarbij als enige aan de dood.


Zeventien jaar later, in het jaar 79 na Christus, wordt De Kelt samen met andere gevangenen overgebracht naar de Romeinse stad Pompeï. Hij moet daar in de arena vechten voor zijn vrijheid tegen zijn vijand en latere vriend Atticus (Adewale Akinnuoye-Agbaje).

De jonge en strijdvaardige Milo wordt verliefd op de knappe edelvrouw Cassia (Emily Browning), die tegen haar zin wordt uitgehuwelijkt aan Corvus.

 

Wanneer de vulkaan Vesuvius opnieuw uitbarst probeert Milo uit de arena te ontsnappen om samen met zijn geliefde Cassia uit de stad te vluchten …

‘Pompeii’ is een Amerikaanse historische avonturenfilm van regisseur Paul W.S. Anderson. De film is gebaseerd op de vulkaanuitbarsting van Vesuvius die de stad Pompeï volledig verwoestte in 79 na Christus.

 

Een knappe spektakelfilm met fantastische beelden. Regisseur Anderson kon voor deze actiefilm rekenen op een uitstekende cast met in de hoofdrollen Kit Harington (Game of Thrones), Kiefer Sutherland  (24), Emily Browning (Sucker Punch) en Jared Harris (Lincoln, Mad Men, Fringe).

 

‘Pompeii' is uitgebracht door eOne op DVD en Blu-ray en bevat een pak aan bonusmateriaal.

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Paul W.S. Anderson

Acteurs: Kit Harington, Kiefer Sutherland, Jessica Lucas, Emily Browning, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Carrie-Anne Moss

 

EAN: 8713045241919

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 100 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Extra’s: filmmakers comentary- deleted scenes- the costume shop- the journey- the assembly- the volcanic eruption- the gladiators- the weapons of Pompeii- Pompeii: buried in time

 

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar