Recensie: Festival! - Gerlinde De Bruycker


Kate weet met haar geluk geen blijf. Na lang zeuren mag ze uiteindelijk toch met haar vrienden Noor, Fi, Rick en Dennis naar Kolenrock, het driedaagse muziekfestival in het Limburgse Koolbergen. Kate ziet het helemaal zitten, drie dagen in de buurt van Dennis vertoeven, de jongen waar ze een oogje op heeft. Dit tot grote jaloezie van Noor, die Dennis ook wel ziet zitten.

 

Op weg naar het festival ontmoeten ze Seppe, die zich bij het vijftal aansluit. Het belooft een fantastische driedaagse te worden voor de zes. Zalig genieten van de vakantie en natuurlijk van de muziek. Want er treden groepen op Kolenrock op die de vrienden voor geen geld willen missen.

 

Bij de camping aangekomen, zit het hen niet mee. Door een waterlek mag slechts een deel van het terrein als camping gebruikt worden en nu blijkt die helemaal volzet te zijn. Wanneer de vrienden de moed bijna opgeven hebben, krijgen ze toch een plaatsje op de camping, helemaal achteraan.

 

Verder verloopt die dag alles prima. ‘s Anderendaags vinden Kate en Dennis een bebloede zakdoek en zien ze bloedsporen op een omgehakte boomstronk in de bossen achter de camping. Ook vinden ze er een oorbel en een GSM in het gras.

 

De GSM blijkt van een zekere Femke te zijn. Zou ze haar mobiele telefoon gewoon verloren zijn of is er meer aan de hand?

 

De vrienden proberen uit te zoeken wat er gebeurd is en starten een zoektocht naar het verdwenen meisje. Het wordt een avontuur vol spanning en mysterie dat hen zelfs backstage tussen de sterren brengt…

‘Festival!’ is een leuk jeugdboek voor tieners vanaf 13 jaar. Auteur Gerlinde De Bruycker heeft een spannend verhaal geschreven dat steeds boeiend blijft en vlot leest.

 

‘Festival!’ is zeker een boek dat gesmaakt zal worden door de jeugd. Een spannend verhaal over enkele vrienden die voor het eerst naar een festival gaan, maar op de camping geconfronteerd worden met een mysterieuze verdwijning. Naast spanning en mysterie is er ook plaats voor vriendschap en liefde in het boek.

 

De auteur

De 29-jarige Gerlinde De Bruycker werkt als journaliste voor de krant Metro en schreef met ‘Festival!’ haar eerste jeugdboek.

“Ik heb voor dit verhaal gekozen omdat er opvallend weinig jeugdboeken over festivals bestaan, terwijl jongeren vandaag van het ene festival naar het andere hoppen. Met ‘Festival! ’kunnen tieners al eens proeven van die bijzondere sfeer op de wei”, aldus Gerlinde De Bruycker.


ISBN 9789044822670 - Hardcover - 253 blz. - Prijs: € 18,95 - Uitgeverij: Clavis