DVD Recensie: W. Witse: de film - Frank Van Mechelen


Na negen seizoenen, goed voor 117 afleveringen, stopte in 2012 de populaire één-televisieserie ‘Witse’ met Hubert Damen in de rol van commissaris Witse.

Nadat Witse twee jaar geleden op pensioen ging, vertolkte Hubert Damen nog een keer de rol van Werenfried Witse in ‘W. Witse: de film’ van regisseur Frank Van Mechelen.


Naast Hubert Damen spelen o.a. Wim Opbrouck, Mathijs F. Scheepers, Hilde van Haesendonck, Katelijne Verbeke, Robby Cleiren, Lucas van den Eynde en Govert Deploige mee in deze film.

Uit de televisieserie doen er naast Hubert Damen geen andere acteurs mee. Misschien een van de redenen waarom het publiek massaal afhaakte om naar de bioscoop te gaan? Zij die de film niet gezien hebben of nogmaals willen zien kunnen zich nu de dvd, uitgebracht door Lumière, aanschaffen.

 

Het verhaal begint wanneer Witse het bezoek van zijn zus Maggie krijgt. Het is al 30 jaar geleden dat hij zijn oudere zus nog gezien heeft en is niet happig om opnieuw contact met haar te hebben.

Maggie heeft een dochter die onlangs vermoord is. Ze vraagt aan haar broer of hij kan helpen in het oplossen van de zaak. Hoewel hij eerst niet geïnteresseerd is, schiet hij toch in actie.

 

De politie in de Westhoek staat echter niet te wachten op de hulp van een oud-commissaris. Dan start Witse maar op eigen houtje een onderzoek en ontdekt al snel dat het om een seriemoordenaar gaat…

‘W. - Witse: de film’ is een harde, donkere thriller in tegenstelling tot de televisieserie, dat een politieserie was. Daarom dat de film aan te raden is voor kijkers vanaf 16 jaar.

 

‘W. - Witse: de film’ is een slotstuk van een der populairste televisiefiguren uit de Vlaamse geschiedenis. Regisseur Frank Van Mechelen zorgde voor een passend en verrassend afscheid van de norse en eigenzinnige commissaris Witse.


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Frank Van Mechelen

Acteurs: Hubert Damen, Wim Opbrouck, Mathijs F. Scheepers, Hilde van Haesendonck, Katelijne Verbeke, Robby Cleiren, Lucas van den Eynde, Govert Deploige

 

EAN: 5425019008185

Taal: Nederlandse met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 90 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Prime reportage met interview cast en crew

 

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar

 

W. -Witse: de film is uitgebracht door Lumière op DVD.