Recensie: Gomorra - De Serie ~ Stefano Sollima


Na het succes van de Italiaanse misdaadfilm ‘Gomorra’ uit 2008 is er nu bij Lumière ‘Gomorra - De Serie’ verschenen op DVD en Blu-ray.

 

‘Gomorra - De Serie’ is een 12-delige reeks over de Napolitaanse maffia. Het verhaal is gebaseerd op de internationale bestseller van Robert Saviano. Het is een harde en rauwe serie over het leven van de leden van de Savastano-clan, een van de machtigste en invloedrijkste clans van de Camorra.

 

De clan staat onder leiding van de 50-jarige Pietro Savastano (Fortunato Cerlino), die met geweld de clan leidt en zijn tegenstanders imponeert. Als vertrouweling en rechterhand heeft hij Ciro Di Marzio (Marco D’Amore) in dienst die Pietro aanbidt en diens vuile werkjes mag opknappen.

Genny (Salvatore Esposito), de zoon van Pietro, is nog niet klaar om de macht van zijn vader over te nemen en wordt opgeleid door Ciro.

 

Na een wraakactie offert maffiabaas Pietro Savastano enkele leden van zijn eigen clan op, dit tot grote woede van Ciro die het vertrouwen in zijn baas verliest.

 

Pietro belandt in de gevangenis en zijn vrouw Imma (Maria Pia Calzone) komt aan het hoofd van de Savastano-clan. Ciro ziet dit als een uitgelezen kans om chaos te zaaien en de macht te grijpen. Er ontstaat zo een bendeoorlog die zich over heel Napels uitspreidt...

‘Gomorra - De Serie’ is een fantastische reeks over de Italiaanse maffia. Een rauwe maar knappe reeks over de georganiseerde misdaad in Napels. Na de film, die diverse prijzen won, waren voor de serie de verwachtingen hoog gespannen. En de makers hebben alle verwachtingen kunnen inlossen: ‘Gomorra - De Serie’ is een knappe twaalfdelige serie die zeker niet mag ontbreken in de kast van elke filmliefhebber!

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Stefano Sollima

Acteurs: Salvio Esposito, Walter Lippa, Fortunato Cerlino Marco D'Amore, Maria Pia Calzone Marco Palvetti

 

EAN: 5425019008031

Taal: Italiaans met Nederlandse ondertitels

Speelduur:660 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 2.0

 

Leeftijdsindicatie: vanaf 16 jaar

 

‘Gomorra-De serie’ is uitgebracht door Lumière op DVD en Blu-ray.