DVD Recensie: Disconnect - Henry Alex Rubin


De film ‘Disconnect’ brengt ons in verschillende verhalen de negatieve kanten van moderne communicatietechnologie.

 

Nina is een ambitieuze journaliste die werkt bij een kleine televisiezender. Ze maakt kennis met de minderjarige webcam stripper Kyle en probeert hem te strikken voor een interview. Nina hoopt op deze manier haar carrière te lanceren in de televisiewereld.


Kyle werkt voor Harvey, die een aantal minderjarige strippers laat werken voor zijn website. Nina heeft Kyle betaald voor hun eerste ontmoeting en heeft daardoor de wet overtreden.

De FBI wil dat ze het adres van Kyle geeft om zo de website met de chatrooms op te doeken. De FBI schakelt advocaat Rich in en Nina haar plan krijgt onverwachte gevolgen..

 

Ben de zoon van Rich, wordt door de twee pubers Jason en Frye gepest op Facebook. Ze doen zich voor als Jessica Rhony, een fictief meisje dat een naaktfoto van zichzelf stuurt naar de goedgelovige Ben. Wanneer hij een naaktfoto van zichzelf terugstuurt, verspreiden de twee de foto over de hele school.

 

 

Ben is zo beschaamd over hetgeen hij gedaan heeft dat hij probeert zelfmoord te plegen.


Mike, de vader van Jason, ontdekt wat zijn zoon gedaan heeft. Hoewel hij kwaad is op zijn zoon en diens vriend wist hij toch de gegevens op de iPad van Frye. Mike is een ex-politieagent die cybercriminelen opspoort. Het jonge echtpaar Derek en Cindy schakelen hem in wanneer ze merken dat er enorme sommen geld van hun rekening verdwijnen…

‘Disconnect’ is een interessante film over de gevaren van het internet. Op ingenieuze wijze worden verhalen vertelt die uiteindelijk allemaal iets met elkaar te maken hebben. Het is een uitstekende film over een onderwerp om even stil bij te staan. Zeker het verhaal rond het pesten is zeer emotioneel.

 

‘Disconnect’ is voor regisseur Henry Alex Rubin zijn speelfilmdebuut nadat hij eerder al twee documentaires maakte. Hij kon voor dit drama rekenen op een sterke cast met o.a. Jason Bateman, Alexander Skarsgård en Paula Pattin in de hoofdrollen.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Henry Alex Rubin

Acteurs: Jason Bateman, Frank Grillo, Paula Patton, Andrea Riseborough, Alexander Skarsgård, Hope Davis

 

EAN: 5425019008512

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 115 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar

Extra's: Interview met de cast & crew

 

 

Disconnect’ is uitgebracht door Lumière binnen de reeks Lumière Cinema Selection op DVD.