Recensie: Het Basisboek Naaitechnieken - Carolyn N.K. Denham


Bij uitgeverij Tirion Creatief is ‘Het Basisboek Naaitechnieken’ verschenen. Een onmisbaar boek voor zij die creatief aan de slag willen met naald en draad.

 

Handwerken is de laatste jaren een ware hype. Wil je ook graag zelf kleding, decoratie en accessoires maken, dan is ‘Het Basisboek Naaitechnieken’ hét boek dat je op weg helpt. Een boek vol tips en tricks voor zowel beginners als gevorderden.

 

Het boek is ingedeeld in twee grote hoofdstukken: deel 1 handelt over de basis en in deel 2 kan je dankzij de deskundige uitleg en voorbeelden aan de slag.

 

In ‘De Basis’ krijg je een overzicht van de kunst van het naaien. Het naaigerei, de elementaire naaitechnieken, de patronen, het basismateriaal en een handleiding voor uw kledingstuk te strijken en te persen vind je in dit eerste hoofdstuk terug. Een stevige portie theorie met de meest gebruikte naaitechnieken om het naaien onder de knie te krijgen.

 

Dan is het tijd voor het echte werk in deel 2. Hier vind je hoe je o.a. een eenvoudige schoudertas, een strijkplankovertrek, een stevige, stoere draagtas of een foulard moet maken. Bij elk naaiproject vind je steeds zowel de benodigdheden als de werkbeschrijving terug. Zeer gedetailleerd met de nodige tekeningen en foto’s erbij zodat het voor iedereen duidelijk is.

 

Vijftien eigentijdse naaiprojecten, stap voor stap uitgelegd, zorgen ervoor dat ‘Het Basisboek Naaitechnieken’ meer dan de moeite waard is om aan te schaffen. Achteraan het boek vinden we de patronen voor een vissershemd en een omslagdoek terug.

 

‘Het Basisboek Naaitechnieken’ is een compleet en zeer leerzaam boek. Wil je mee zijn met de hype om zelf kleding en accessoires te maken, moet je zeker dit boek in huis halen. Een leuk en interessant boek om te krijgen of om te geven…


ISBN: 9789043916004 - 176 blz. - Hardcover - Prijs: € 24,95 - Uitgeverij: Tirion Creatief