DVD Recensie: 13 Sins - Daniel Stamm


Elliot Brindle wil graag met zijn vriendin Shelby trouwen. Shelby is zwanger en dolgelukkig met het aankomende huwelijk.

Maar Elliot heeft minder reden om gelukkig te zijn. Hij zit in financiële problemen, is zijn job kwijt geraakt en verliest zo zijn ziektekostenverzekering en kan niet meer voor zijn mentaal gehandicapte broer zorgen.


Wanneer Elliot op een avond alleen in de auto zit, krijgt hij een telefoontje van een onbekende. Hij krijgt de kans om mee te doen aan een uniek spelprogramma. Een spel waarbij hij 13 opdrachten moet vervullen en er geld, veel geld, mee kan verdienen.

De eerste opdracht bestaat erin om een vlieg dood te slaan, wat hem 1000 dollar oplevert. Direct na het vervullen van de opdracht wordt, tot verbazing van Elliot, het geld op zijn rekening geplaatst.

 

Elke proef brengt meer geld op. Voor de tweede opdracht moet hij de vlieg opeten, wat hem maar liefst 3622 dollar opbrengt. In totaal kan hij maar liefst 6,2 miljoen dollar winnen met het spel.

 

Al gauw wordt Elliot meegesleurd in het spel. De enige voorwaarden zijn dat hij aan niemand iets mag vertellen over het spelprogramma en wanneer hij voortijdig stopt of faalt, al het gewonnen geld kwijt is.

De opdrachten worden steeds gevaarlijker en gruwelijker. Elliot gedraagt zich steeds meer en meer mysterieuzer, tot grote ergernis van zijn familie en vrienden.

 

Elliot wil kost wat kost het geld winnen en gaat geen uitdaging uit de weg. Zal hij uiteindelijk de 6,2 miljoen dollar op zijn bankrekening zien verschijnen?


‘13 Sins’ is een horrorfilm vol spanning die de kijker aanzet tot nadenken. Hoe ver kan een mens gaan als het gaat om geld verdienen? Want wie zou er niet graag zo maar 1000 dollar op de bankrekening willen na het uitvoeren van een eenvoudige opdracht?  

‘13 Sins’ is een spannende film met een uitstekende Mark Webber in de rol van de brave en intelligente zakenman Elliot die door het geld verandert in een monster. Een uitstekende film met een verrassend einde.  

 

De film werd geregisseerd door Daniel Stamm en  is een remake van de Thaise horror komedie ’13 Beloved’ uit 2006.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Daniel Stamm

Acteurs: Ron Perlman, Devon Graye, Mark Webber, Tom Bower en Rutina Wesley

 

EAN: 8713045242350

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 89 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Leeftijdsindicatie: vanaf 16 jaar

 

‘13 Sins’ is uitgebracht door eOne op DVD en Blu-ray.