Recensie: Krokodillentranen - Koen Van Wichelen


‘Krokodillentranen’ is de debuutroman van Koen Van Wichelen. De auteur neemt ons in zijn boek mee naar De Stad Waar Het Altijd Regent.


We maken er kennis met verschillende personages. Zo is er de 69-jarige zakenman Roman Kerkorian, die voorzitter is van voetbalploeg Racing FC. Roman, ‘De Oude Krokodil’, is een bruut, hij moet altijd en overal gelijk hebben en duldt zeker geen tegenspraak.


Maar het gaat niet goed met Racing FC, de club vecht tegen de degradatie, in tegenstelling tot de aartsrivaal DWB (Daring White Boys).

 

En Kerkorian heeft nog meer zorgen. Zijn 32-jarige spits Bruno Campion weigert een vetbetaald contract te tekenen bij Al Shabab, een ploeg uit Saoedie-Arabië. Het zou de voorzitter nochtans een aardige transfersom opleveren.


Zondag staat de derby tegen DWB op het programma. Racing-trainer Tarzotti doet er best aan met zijn ploeg te winnen. Na drie opeenvolgende nederlagen is de spanning te snijden en staat zijn positie als trainer ter discussie..


Maar er valt nog meer te beleven in De Stad Waar Het Altijd Regent. Zo komt o.a. regisseur Louis Fargo op bezoek, wordt de dochter van sportcommentator Kurt Hansen begraven en probeert voetbalmakelaar Moshe Tassikidis aan Kerkorian de Messi van Afrika te verkopen..


‘Krokodillentranen’ bevat tal van personages die telkens iets met elkaar te maken hebben, en op het einde vallen alle puzzelstukjes mooi in elkaar. De auteur heeft een verhaal geschreven dat je van in het begin vastneemt en niet meer los laat.


‘Krokodillentranen’ is een roman die alles mee heeft: voetbal, vrouwen, drama, seks, geld en humor, en dit alles subliem geschreven door de auteur.

 

Wil je weten wie de bruinwerkers, de kamelenneukers, de strontvliegen of de Roemeense Lullen zijn, moet je zeker de debuutroman van Koen Van Wichelen lezen. Gewoonweg prachtig!


Koen Van Wichelen (1966) schrijft al zijn hele leven. Hij was onder andere hoofdredacteur van het studentenblad Kampus en van Teek Magazine, redactiecoördinator bij Dag Allemaal, journalist en adjunct-hoofdredacteur bij Humo en mede-oprichter en directeur van het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek.


In 2000 werd hij uitgever en hoofdredacteur van het reisblad Grande en de kwartaalbladen Grande Frankrijk en Grande Italië. In 2010 bracht hij samen met enkele vrienden het voetbalblad  Passie voor Voetbal uit.


In 2011 besloot hij dat het tijd was om schrijver te worden. Na de verhalenbundel ‘Pleidooi voor een warmere samenleving en andere beslommeringen’ uit 2012 is ‘Krokodillentranen’ zijn debuutroman.


ISBN 978-90-2543-928-6 - 206 blz. - Paperback - Prijs: € 18,95 - Uitgeverij: Atlas Contact

Klik hier voor meer info