DVD Recensie: Godsend - Nick Hamm


De familie Duncan leidt een perfect en gelukkig leventje. Tot de dag dat Paul en Jessie hun 8-jarige zoon Adam verliezen bij een auto-ongeluk. Ze zijn totaal van streek, Adam was dan ook hun oogappel.


Paul en Jessie ontmoeten Dr. Richard Wells, de oud-leraar van Jessie. Hij is gyneacoloog en heeft een methode ontwikkeld die toelaat dat door het gebruik van één cel een genetisch identieke foetus kan verwekt worden. Hij wil een kloon van Adam verwekken en zo het echtpaar hun zoon terug geven.

 

Hoewel Paul er volkomen tegen is, stemt hij onder druk van zijn vrouw uiteindelijk toe. Negen maanden later wordt de nieuwe Adam geboren. Het gezin is opnieuw herenigd en gelukkig.

 

Maar op zijn achtste verjaardag verandert Adam. Hij is het lieve jongetje niet meer. Zijn gedrag verandert, krijgt nachtmerries en er verschijnt steeds vaker een kille blik in zijn ogen.

 

Paul en Jessie zoeken uit wat er mis is gegaan. Hun leven verandert in een ware nachtmerrie wanneer ze vernemen wat Dr. Wells écht gedaan heeft met het klonen van Adam...


De regie van ‘Godsend’ is goed gedaan, regisseur Nick Hamm kon rekenen op een sterke cast, maar het scenario is nogal voorspelbaar. Toch bevat deze paranormale thriller uit 2004 enkele spannende scènes en goede schrikeffecten.

‘Godsend’ is een film die zeker scoort bij de vele De Niro-fans.

Ook verkrijgbaar als blu-ray.


Excesso Entertainment biedt deze film samen met ‘Paranormal Activity - Tokyo Night’ aan in de reeks ‘Movies to die for’.

www.excesso.nl


 

Regisseur: Nick Hamm

Acteurs: Cameron Bright, Greg Kinnear, Merwin Mondesir, Munro Chambers, Rebecca Romijn, Robert de Niro


EAN: 8718546520556

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 98 minuten

Schermformaat: 16:9 Anamorphic, 2.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital 5.1 DTS

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar