Recensie: Jommeke 264 - De wens van Amma-Moai


Album nummer 264 ‘De wens van Amma-Moai’ uit de reeks van de belevenissen van Jommeke brengt ons naar het Paaseiland.


Een zekere Piet Roggeveen, nazaat van Jacobus Roggeveen, de ontdekker van de Paaseilanden, brengt een bezoekje aan Jommeke en zijn vrienden. Hij heeft de hulp nodig van onze moedige stripheld om de laatste wens van Amma-Moai te vervullen. Piet heeft namelijk de laatste bladzijde van het testament van Jacobus Roggeveen gevonden waarin staat dat hij een ei begraven heeft aan de voet van het meest noordelijk gelegen Moai-beeld.


Op het eiland leven de Moai of Langoorstam in ruzie met de Kortoorstam. Pas als de vrede onder de eilandbewoners is weergekeerd, mag het ei weer opgegraven en opengebroken worden.


Jommeke, Flip, Filiberke, professor Gobelijn en Piet Roggeveen vertrekken met de vliegende bol richting Paaseiland. Op het eiland maken ze kennis met Rapalango, de laatst overgebleven langoor. Hij wordt hun gids.


Maar dan is er nog Rapakoto, de gemene Kortoor en diens zoon. Zij luisteren het gesprek af tussen Rapalango en onze vrienden en de twee aartsrivalen willen uiteraard ook het stenen ei opgraven...


Stof genoeg om er opnieuw een spannend avontuur van te maken. Zal Piet Roggeveen met de hulp van Jommeke en zijn vrienden er in slagen om de laatste wens van Jacobus Roggeveen te vervullen?


‘De wens van Amma-Moai’ is opnieuw een geslaagd album met een spannend verhaal, mooie tekeningen en de nodige humor. Een album dat zeker zal aanslaan bij de fans.

Gerd Van Loock zorgde voor het scenario en de tekeningen. Agnes Nys nam de inkleuringen voor haar rekening.


ISBN: 9789462100213 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 4,95 - Uitgeverij: Ballon Comics

Klik hier voor meer info