DVD Recensie: Cube 2: Hypercube - Andrzej Sekula


Bij Dutch FilmWorks is ‘Cube 2: Hypercube’ uit 2002 op DVD en Blu-ray verschenen. Deze sciencefiction/horror film is het vervolg op ‘Cube’ uit 1997.


Het verhaal begint wanneer Kate en Jerry wakker worden in een futuristisch ogende kubusvormige ruimte. Ze ontmoeten er met Simon, Sasha, Max, Thomas en Mrs. Paley nog anderen. Niemand kent elkaar, niemand weet hoe ze daar terecht gekomen zijn en niemand weet hoe er te ontsnappen.


Er gebeuren rare dingen in de verschillende kubussen: de wetten van tijd en ruimte gelden hier niet, mensen komen zichzelf tegen in een andere kubus en er vallen zelfs doden.

De overlevenden beseffen dat er een code moet ontcijferd worden om levend uit deze vierdimensionale kubussen te komen. Maar niet iedereen wil meewerken om de geheimen van de kubus op te lossen...

Wie zal uiteindelijk kunnen ontsnappen uit deze ware nachtmerrie?


Deze Canadese cultfilm, in een regie van Andrzej Sekula, is spannend en is visueel goed gemaakt. Na de eerste film is er met ‘Cube 2: Hypercube’ voor een waardige opvolger gezorgd, die de fans zeker zal boeien.


Regisseur: Andrzej Sekula

Acteurs: Barbara Gordon, Bruce Gray, Geraint Wyn Davies, Grace Lynn Kung, Greer Kent, Kari Matchett,Lindsey Connell, Matthew Ferguson, Neil Crone en Philip AkinEAN: 8715664011607

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 95 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

Ook verkrijgbaar als blu-ray.


www.dfw.nl