Recensie: Citytrip Berlijn - Marjolijn Uitzinger


De 20-jarige Nathalie Klaver uit Den Haag wordt dood aangetroffen aan de oever van het meer Krumme Lanke in Berlijn. Haar lichaam vertoont tekenen van geweld en verkrachting.

 

Nathalie logeerde in het nabijgelegen hotel ‘Villa Lietzenburg’, waar de Nederlander Thomas Dungelman restaurantmanager is. Het familiehotel wordt gerund door zijn schoonouders, samen met hun kinderen, waaronder zijn vrouw Ursula.


Nathalie Klaver was de dag voordien aangekomen in het hotel, ze had ‘s anderendaags ontbeten en was aan het eind van de ochtend uitgegaan. Daarna had niemand haar nog gezien.


De politie start een onderzoek en al vrij snel wordt Thomas een van de hoofdverdachten.

Hij wordt niet alleen verdacht van moord op Nathalie, hij wordt zelfs beschuldigd van het verkrachten van een Russisch meisje, er staan twee foto’s van hem op de laptop van Nathalie, hij krijgt anomieme sms’jes waarin hij beschuldigd wordt van moord en hij heeft geen sluitend alibi.

Hoe meer Thomas probeert te bewijzen dat hij onschuldig is, hoe meer hij verdacht wordt..


‘Citytrip Berlijn’ is een uitstekende literaire thriller van  de Nederlandse presentatrice en journaliste Marjolijn Uitzinger. Marjolijn woont en werkt momenteel in Berlijn en maakte haar thrillerdebuut in 2012 met ‘Een fatale primeur’.


‘Citytrip Berlijn’ bevat een goed geschreven verhaal met een verrassend, onvoorspelbaar einde. Het verhaal leest vlot en de auteur weet de lezer te boeien van begin tot einde.

Spanning verzekerd met deze thriller, ‘Citytrip Berlijn’ is een boek dat we zeker aanraden voor liefhebbers van dit genre.


ISBN: 9789044526066 - Paperback - 281 blz. - Prijs: € 18,95 - Uitgeverij: De Geus

Klik hier voor meer info