DVD Recensie: Paranormal Activity - Tokyo Night - Toshikazu Nagae


Wanneer Haruka Yamano terug komt van een rampzalige vakantie in Amerika, ze heeft er een auto-ongeluk gehad, wordt ze verzorgd door haar vader en broer Koichoi. Haruka heeft twee gebroken benen en moet in een rolstoel zitten.

 

Maar dan moet Haruka ‘s vader op zakenreis en ze zit alleen thuis met haar broer. Die doet niets liever dan de hele dag filmen met zijn camera. Hij filmt alledaagse gebeurtenissen, vaak tot ergernis van zijn zus.

 

Tot er op een nacht eigenaardige geluiden te horen zijn en de rolstoel van Haruko verplaatst wordt. Koichi laat zijn camera de volgende nacht aanstaan en filmt zo wat er ‘s nachts afspeelt.

Het blijkt dat zijn zus Haruko wordt belaagd door een kwaadaardige geest..

 

‘Paranormal Activity - Tokyo Night’ uit 2010 is het officiële Japanse vervolg op ‘Paranormal Activity’ uit 2009. De film heeft wel een eigen verhaal dat los staat van dat uit de eerste film.

 

Deze psychologische horrorfilm combineert de ultra-realistische videohorror van het origineel met kippenvel veroorzakende horroreffecten die we kennen uit Aziatische horrorklassiekers als The Ring, The Eye en The Grudge.

 

‘Paranormal Activity - Tokyo Night’, geregisseerd en geschreven door Toshikazu Nagae,  is een spannende film, zeker het laatste deel, die er zeker mag zijn. Dankzij o.a. de goede acteerprestaties van Noriko Aoyama en Aoi Nakamura is deze Japanse versie zeker zo goed als de Amerikaanse versies.

 

Excesso Entertainment biedt deze film samen met ‘Godsend’ aan in de reeks ‘Movies to die for’.

www.excesso.nl


Regisseur: Toshikazu Nagae

Acteurs:Aoi Nakamura, Noriko Aoyama


EAN: 8715664090442

Taal: Japans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 90 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

Ook verkrijgbaar als blu-ray.