Recensie: Uit de lucht geplukt - Of hoe Ricky de wereld redt - Mark Tijsmans


‘Uit de lucht geplukt - Of hoe Ricky de wereld redt’ van Mark Tijsmans is het verhaal van de 11-jarige Ricky Van de Ruigerots. Ricky is een zelfverklaard uitvinder, die al enkele uitvindingen op zijn palmares heeft staan. Wat denk je van de ‘VV2 muggen-wespen-vliegen-en-andere- vieze-beesten-platklop-verpletteraar’ of de ‘Wakkerwekker voor dramatische moeilijke gevallen’.

 

Voor zijn schoolproject interviewt Ricky de geleerde Eustachius V.C. Simplicius, een professor die jaren geleden de trein heeft uitgevonden, een uitvinding die niet helemaal gelukt is. Wanneer de trein in het eindstation was aangekomen, kon hij zich niet keren en dus niet meer terug rijden.

Met de hulp van Eustachius ontwikkelt Ricky ‘De-sporen-door-middel- van hendel-verwisselaar’ en behaalt de jongeman 10/10 op zijn schitterende voordracht.

 

Ricky is door het dolle heen en wil het goede nieuws aan Eustachius gaan vertellen. Dat had hij beter niet gedaan...

 

Twee mannen van de geheime politie staan hem te wachten. Eustachius V.C. Simplicius blijkt spoorloos verdwenen te zijn en de twee inspecteurs, Van Zwart en De Wit, willen van Ricky weten waar hij is. Die weet ook niet waar de professor uithangt en de twee politiemannen proberen Ricky gevangen te houden.

 

Toch weet de jonge snaak te ontsnappen en wat later ziet hij hoe zijn ouders geboeid door de politieagenten mee worden genomen. Ricky vindt Eustachius terug en samen proberen ze te bewijzen dat zijn ouders onschuldig in de gevangenis zitten.

 

Eustachius wil de allergrootste leugen van de ministriële besluiters ontkrachten. Hij zal samen met zijn assistent Ricky naar Titania vliegen met de 'Heli-schroef-a-trap-tor’, een zelfgebouwd luchtschip, en bewijzen dat er leven op deze planeet bestaat. Dat is hun enige kans om te bewijzen dat ministriële besluiters ook fouten kunnen maken, en dat vader en moeder Van de Ruigerots onschuldig in de gevangenis zitten.

 

Het wordt een avontuurlijke reis met dit knotsgek luchtschip. Aan de lezer om te ontdekken of de twee in hun opdracht slagen...

 

Mark Tijsmans, bekend als acteur en musicalzanger, heeft in het schrijven zijn tweede natuur gevonden. Zijn debuut 'Het geheim van te veel torens' werd prompt genomineerd voor De Boekenleeuw en hiermee won hij de KJV. Ook zijn tweede boek, 'Wiet Waterlanders en de kleine Caroluscode', won de KJV-prijs.

 

Ook met dit boek zal Mark hoge ogen gooien. Met zijn typische, humoristische vertelstijl verovert de auteur de harten van zowel jong als oud.

 

‘Uit de lucht geplukt - Of hoe Ricky de wereld redt’ is een vrolijk boek, vol met fantasie over een jongetje die zijn droom wil waarmaken. Stap aan boord van de Heli-schroef-a-trap-tor en laat je meeslepen met dit gloednieuw verhaal van Mark Tijsmans.

 

‘Uit de lucht geplukt - Of hoe Ricky de wereld redt’  bevat alles om een topper te worden!

 

Meer info over Mark Tijsmans op www.marktijsmans.be

 

ISBN: 9789022328446 - Paperback - 384 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Manteau

Klik hier voor meer info