Recensie: Grillig pad der Liefde - Barbara Pavinati


Barbara Pavinati droomde al haar hele leven om een boek te schrijven. Het bleef bij een droom, tot haar Ware en Onmogelijke Liefde Martin overleed.

 

Schrijven werd voor Barbara een manier om haar verdriet te verwerken, via haar blog kon ze haar gevoelens uiten. Het feit dat haar verhaal steun verleende voor anderen, was een stimulatie om door te gaan.


Toch bleef het uitbrengen van een boek haar droom. Dankzij Schrijfatelier Alicia is het boek ‘Grillig pad der Liefde’ verschenen. Een bundel met 28 verhalen uit het leven van Barbara Pavinati.


De verhalen gaan over de liefde, uit het leven geplukt van Barbara. Over haar relatie met Martin, haar Ware en Onmogelijke Liefde. Ook al liep de relatie niet altijd even makkelijk, de ziekte van Martin zorgde soms voor de nodige wrijvingen, voor haar betekende hij alles.

Je voelt bij het lezen aan elke letter dat ze overliep van liefde voor hem.


‘Ik had Martin zijn hart gezien. Zijn sprankelend hart vol levenslust, zijn pretoogjes. Zijn kracht. Zijn enorme kracht om boven zijn pijn uit te stijgen en iets te maken van het leven. Met kleine dingen.'


Wat daarna volgt is een zwaar hoofdstuk in het leven van Barbara. Ze wist dat Martin niet lang zou leven. Toch was zijn dood een enorme schok voor haar. De manier waarop ze die periode in haar leven beschrijft, getuigt van veel moed.

Als lezer deel je het verdriet van Barbara. Iedereen heeft in zijn omgeving wel ooit het verlies van een dierbare meegemaakt. Het verhaal van Barbara brengt je tot bezinning over leven en dood.


'Het meisje moest afscheid nemen van de liefde die ze had nagejaagd. De vlinderende liefde die eerst voor kriebels in haar buik had gezorgd, maakte nu dat er grote tranen over haar bolle wangen rolde. Toch had ze geen spijt van de onmogelijke liefde die ze had nagejaagd. Ze was een ervaring rijker.'


Maar het leven gaat verder, ook voor Barbara. Na het rouwproces leert ze Boef kennen. Ze begint aan een nieuw leven, een nieuwe baan, nieuwe bezigheden, nieuwe vrienden en een nieuwe liefde.


'In Boef vind ik een mooie liefde. Hij is geduldig, lief, heeft een open hart. We lachen heel wat af. Vanaf onze ontmoeting is alles snel en vanzelfsprekend gegaan. Zonder haken en ogen. Alles verliep heel soepel. Toch is ook deze relatie niet alleen maar geweldig. Natuurlijk hebben we ook onze akkefietjes.'


‘Grillig pad der Liefde’ is een eerlijk en oprecht boek over liefde en verdriet, geluk en ongeluk, respect en vrijheid, geven en nemen en plus en min.


Barbara Pavinati heeft het over de eeuwige zoektocht van een mens naar liefde. De auteur hoopt met het uitbrengen van dit boek dat mensen inzien dat liefde iets bijzonder is en dat je ervan moet genieten.


‘Grillig pad der liefde’ is een bewonderenswaardig boek geworden met illustraties van Diana Kuipers.


Hoewel Barbara Pavinati in haar boek schrijft dat ze sinds haar boek klaar is, ze de woorden kwijt is, hopen wij van De Boekenkast dat we in de toekomst nog verrast zullen worden met nieuw werk van deze schrijfster uit Lichtenvoorde!


ISBN: 978-90-818822-5-5 - Paperback - 130 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Schrijfatelier Alicia

Meer info over Barbara Pavinati op haar website http://rabarbara.nl