DVD recensie: Dying of the Light -  Paul Schrader


Deze thriller begint met een flashback waarin CIA-agent Evan Lake (Nicolas Cage) bevrijd werd uit de handen van de islamitische terrorist Muhhamed Banir.

 

We zijn nu twintig jaar later en Lake kan het nog steeds niet plaatsen dat hij gangster Banir nooit heeft kunnen oppakken. Hij lijdt bovendien aan dementie, een te groot risico voor een CAI-agent vindt zijn baas, en deze laatste stuurt hem met pensioen.

 

Maar net op dat moment ontdekt Evan dat Muhhamed  Banir nog in leven is. Het blijkt dat de terrorist in Kenia zit, hij is doodziek en laat vanuit Boekarest medicijnen overkomen. De CIA wil geen nieuw onderzoek naar de misdadiger opstarten en  Evan Lake gaat samen met zijn partner Milton Schultz op zoek naar zijn aartsvijand.

Door zijn gezondheidsproblemen verloopt de speurtocht niet van een leien dakje. Door zijn dementie gedraagt Lake zich vreemd en slaan zijn stoppen soms door. Toch wil hij niet rusten voordat hij zijn missie tot een goed einde heeft gebracht…


‘Dying of the Light’ is een film van Paul Schrader, die in de jaren zeventig bekend werd als de scriptschrijver van de Martin Scorsese-klassieker Taxi Driver. Naast ‘Dying of the Light’ regisseerde hij voordien films als American Gigolo, Cat People en Affliction.


‘Dying of the Light’ is uitgebracht bij DFW en is verkrijgbaar op dvd en Blu-ray.

Technische gegevens DVD:


EAN: 8715664114407

Regisseur: Paul Schrader

Cast.: Nicolas Cage, Anton Yelchin, Alexander Karim, Irene Jacob, Adetomiwa Edun


Genre: Thriller

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Duur: 94 minuten

Beeldformaat: 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdindicatie: Vanaf 16 jaar