Recensie: Vertongen & Co - 12 - De Heer van Castelroc


In de reeks Vertongen & Co, een spin-off van F.C. De Kampioenen, is het twaalfde album ‘De Heer van Castelroc’ verschenen.


Oma Boma is vrijwilligster bij Castelroc, een vereniging die op een domein van 30 hectaren een versterkt kasteel bouwt en dit met alleen maar middeleeuwse technieken.


Oma Boma komt bij Fernand een harnas ophalen voor het feestelijk toernooi. Omdat het een zwaar harnas is, stellen Markske en zijn dochter Paulien voor om te helpen en de twee rijden samen met oma Boma met de camper mee naar Castelroc.


Op het domein aangekomen krijgen onze vrienden een aangepaste outfit. Oma Boma krijgt het pakje van een staljongen, Paulien dat van een page en Mark zou graag de uitrusting van een nobele ridder ontvangen, maar helaas, de juiste maat is niet voorradig en Markske krijgt het pak van een hofnar..


De camper van oma Boma wordt ingeruild in een middeleeuwse ossenwagen en onze vrienden rijden met het harnas het bos in, op weg naar het kasteel. Al snel vallen ze in handen van een bende opstandelingen, onder leiding van Robijn Goed. Tot hun eigen verbazing worden ze gered door niemand minder dan inspecteur Porei.


Op het kasteel aangekomen, staat de baron hen op te wachten. Hij is helemaal in zijn nopjes wanneer hij zijn hofnar ziet. Maar de baron is helemaal niet de vriendelijk man die hij blijkt te zijn, maar een bedrieger…


Ook het album ‘De Heer van Castelroc’ is een super leuk stripverhaal. Avontuur, spanning en humor met Mark, Paulien en Oma Boma in de hoofdrollen. Naast de avonturen van F.C. De Kampioenen is de stripreeks Vertongen & Co zeker iets waar de fans naar uitkijken. In de herfst van 2015 ligt met ‘De Zygomatiekers’  het dertiende album van deze reeks in de winkel.


Ook al komen er geen nieuwe afleveringen van De Kampioenen meer op televisie, als stripfiguren zijn ze levendiger dan ooit! Met dank aan Hec Leemans, Swerts & Vanas.


ISBN: ISBN: 9789002256844 - Softcover - 32 blz. - Prijs: € 5,99 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij