Recensie: Jommeke 276 - De onderwatertoerist - Jef Nys


In ‘De Onderwatertoerist’ gaat professor en geschiedkundige Histor Ricus op zoek naar het wrak van een Spaans galjoen, dat voor de kust van Bolonezië zou liggen. De professor vermoedt een schat aan informatie te vinden en misschien wel een echte schat...


Histor Ricus zoekt een schipper om hem ter plaatse te brengen en vindt met Jan Haring de geschikte persoon. Drie weken later komen ze eindelijk aan in Bolonezië. Histor Ricus en Jan Haring zijn nog maar juist aangekomen of ze krijgen het gezelschap van Miguel Poderoso, een schatrijk zakenman die probeert te achterhalen wat de professor van plan is.


De professor en de schipper vertrouwen Poderoso niet en besluiten terug naar huis te varen en de hulp van Jommeke in te schakelen. Samen met Filiberke en Flip vertrekt hij met ‘De Kuip’ naar Bolonezië. Dankzij de duikmachines, een uitvinding van professor Gobelijn, gaan ze ter plaatse op zoek naar het wrak op de zeebodem.


Maar Miguel Poderoso en zijn bemanning zijn nog steeds ter plaatse en de zakenman wil weten wat er nu precies aan de hand is.  De sluwe Poderoso denkt dat er geld te verdienen valt en wanneer hij hun geheim ontdekt, verplicht hij Jommeke en de anderen om hun uitvinding aan hem af te staan. Maar onze vrienden geven zich niet zo maar gewonnen….


Album nummer 276 van Jommeke ‘De Onderwatertoerist’ bevat een goed verhaal met de nodige spanning, avontuur en humor. Na al die jaren zijn de verhalen van Jommeke en zijn vrienden nog steeds de moeite waard om aan te schaffen, ‘De Onderwatertoerist’ is daar zeker geen uitzondering op!


ISBN: 9789462102989 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 5,50 - Uitgeverij: Ballon Comics