Filmtip: Paradise Trips in Siniscoop


In Siniscoop in Sint-Niklaas kan je vanaf deze week naar de Vlaamse film ‘Paradise Trips’ van regisseur Raf Reyntjens gaan kijken. De hoofdrol in deze film wordt vertolkt door Gene Bervoets.


Buschauffeur Mario heeft zijn hele carrière gepensioneerden naar het warme zuiden gebracht. Op de vooravond van zijn eigen pensioen moet hij tegen zijn zin een kleurrijke bende jongeren naar een festival in Kroatië brengen.

Onderweg groeit het conflict tussen de conservatieve Mario en zijn alternatieve passagiers. Wat Mario’s laatste reis moest worden verandert al snel in een fascinerende trip die Mario confronteert met zijn vooroordelen en met zijn verloren zoon...


‘Paradise Trips’ is grotendeels opgenomen tijdens het geweldige Lost Theory Festival. Sinds 2010 wordt Lost Theory georganiseerd op een paradijselijke plek in het ongerepte Velebit gebergte van Kroatië. Het is een alternatief festival, een van de meest authentieke in zijn soort, met een ecologische aanpak, dat duizenden kleurrijke mensen van over de hele wereld samenbrengt om het leven te vieren en te dansen op het ritme van de beste elektronische muziek. Psychedelische verlichting en decoratie, performances en allerlei interessante workshops dragen bij tot de fantastische familiale sfeer onder de festivalgangers.

Regisseur Raf Reyntjens studeerde in 1999 af aan het RITS, waarna hij een opmerkelijke carrière uitbouwde als regisseur van films, music videos en commercials. Zo drukte hij zijn stempel op de videoclips van Stromae - Peace or Violence en vooral Papaoutai - al meer dan 250 miljoen keer bekeken op YouTube.


Hij schreef en regisseerde ook twee bekroonde kortfilms, beide met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. De sci-fi fantasy A Message from Outer Space was een internationale festivalhit, het oorlogsdrama Tunnelrat maakte deel uit van de tentoonstelling The Great War: A Cinematic Legacy van het MoMA in New York. ‘Paradise Trips’ is Raf's eerste langspeelfilm.

Regie: Raf Reyntjens

Cast: Gene Bervoets, Jeroen Perceval,

Genre: Dramatische komedie

Duur: 90 minuten


'Paradise Trips', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.siniscoop.be