DVD recensie: Big Eyes - Tim Burton


‘Big Eyes’ vertelt het waargebeurde verhaal van kunstenares Margaret Keane (Amy Adams). Het verhaal begint wanneer Margaret haar huwelijk ontvlucht en met haar dochtertje Jane naar Los Angeles trekt. Ze verdient er haar brood als illustratrice.


Margaret schildert prachtige portretten van kinderen met gigantische ogen. Ze heeft er echter geen vermoeden van dat haar werk haar een aardige cent zou kunnen opleveren. In tegenstelling tot de sluwe profiteur Walter Keane (Christoph Waltz), die is er zeker van dat de werken van Margaret een fortuin zouden kunnen opleveren.

De charmante zakenman weet Margaret al snel te verleiden. Het koppel trouwt niet veel later en Walter heeft een geniaal plan: hij doet zich voor als de kunstenaar en brengt de schilderijen aan de man terwijl zijn vrouw in het geheim de schilderijen van de kinderen met de grote ogen maakt.


Dat Margaret de kunstwerken schildert, is een goed gewaard geheim van het koppel. Zelfs Jane weet niet wat haar mama uitspookt in haar atelier. Walter belooft zijn echtgenote door de leugen en zijn succes als verkoper, een beter leven. Maar Margaret kan niet verder leven met dit bedrog en besluit te vechten voor eerherstel...

Het verhaal van ‘Big Eyes’ speelt zich af in de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw en toont een van de grootste kunstschandalen uit de geschiedenis.


Het is een prachtige film met Amy Adams ( American Hustle, Enchanted) en Christoph Waltz (Django Unchained, The Three Musketeers) in de hoofdrollen.


‘Big Eyes’ van regisseur Tim Burton sleepte drie nominaties in de wacht voor de Golden Globes. Het is een film waarbij je stil van wordt: een absolute aanrader!


Technische gegevens DVD:


EAN: 5051083090216

Regisseur: Tim Burton

Genre: Biografie

Taal: Engels en Frans

Ondertitels: Nederlands en Frans

Duur: 106 minuten

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdindicatie: vanaf 12 jaar

Extra’s: The Making of


'Big Eyes is uitgebracht door Twin Pics en is verkrijgbaar op dvd