DVD recensie: The Firm - The Next Chapter Begins - Part 1


De serie ‘The Firm - The next chapter begins’ is het vervolg op ‘The Firm’ de film uit 1993 waarin Tom Cruise de hoofdrol vertolkte. In de gelijknamige serie gaat het verhaal verder, daar waar de film stopte.


Advocaat Mitchell McDeere (gespeeld door Josh Lucas) heeft tien jaar in het getuigenbeschermingsprogramma gezeten vanwege zijn sleutelrol als getuige bij het oprollen van het corrupt advocatenbureau Bendini, Lambert & Locke. Wanneer er een van de maffiabazen, die toen opgepakt werd, overlijdt in de gevangenis, komt McDeere vrij uit de getuigenbescherming.

Hij woont nu samen met zijn vrouw Abby McDeere (Molly Parker) en dochter Claire in Washington  in een nieuw huis en probeert zijn leven opnieuw op te bouwen.


McDeere runt nu zijn eigen advocatenkantoor samen met zijn broer Ray en Ray’s vriendin Tammy (Juliette Lewis). Maar financieel gaat het niet goed met Mitchell McDeere, wanneer hij benaderd wordt door een ander advocatenkantoor om in dienst te komen, twijfelt hij. Omdat hij het geld goed kan gebruiken, voelt Mitchel zich aangetrokken tot het voorstel van het mysterieuze kantoor...

We zien Mitch in diverse rechtszaken en de zaak waarin hij de advocaat is van de dochter van een overleden vrouw loopt als een rode draad door de serie. De vrouw is in verdachte omstandigheden overleden en het bedrijf waar ze werkte probeert de zaak in de doofpot te steken. Mitchell probeert zijn gelijk te halen maar het bedrijf doet er alles aan om hem tegen te werken..

Ook de maffiabazen zijn nog niet vergeten wat er tien jaar geleden gebeurde en willen wraak nemen op hem…


‘The Firm’ is een knappe serie met en goed verhaal vol spanning en met een uitstekende Josh Lucas in de hoofdrol. Ook vermeldenswaardig is de mooie muziek in de reeks. De serie is gebaseerd op de roman van John Grisham en de dvd bevat 12 afleveringen van elk 45 minuten.


‘The Firm’ is een goede advocatenserie waarin vanaf het begin de spanning wordt opgebouwd zodanig dat je steeds opnieuw benieuwd bent naar het vervolg. Vanaf heden verkrijgbaar op dvd!

Technische gegevens DVD:


EAN: 8713045245436

Regisseur: Lukas Reiter

Acteurs: Juliette Lewis, Josh Lucas, Callum Keith Rennie, Molly Parker


Taal: Engels

Ondertitels: Nederlands

Duur: 492 minuten

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdindicatie: vanaf 12 jaar


'The Firm - The Next Chapter Begins - Part 1’  is uitgebracht door eOne en is verkrijgbaar op dvd