Meneer Blobvis zkt een liefje - Kim Crabeels & Emma Thyssen


Een hilarisch voorleesboek over de blobvis op zoek naar liefde

 

Geïnspireerd door de lelijkste vis ter wereld maakten Kim Crabeels & Emma Thyssen een leerrijk en humoristisch kinderboek, voor kinderen met een goed stel hersenen en het hart op de juiste plek. De fijne dialogen brengen jong en oud aan het lachen, maar daarnaast staat het boek ook vol leerrijke weetjes en raakt het aan thema's zoals vriendschap en anders zijn.

 

Meneer Blobvis voelt zich eenzaam in de diepe zee. Hij is met uitsterven bedreigd en is op zoek naar een liefje. De vissers hebben zijn soortgenootjes, zijn vriendjes allemaal opgevist met hun netten. Onze unieke vriend, die tevens verkozen werd tot lelijkste vis ter wereld, is dus op zoek naar dat ene visje in de veel te grote zee... Juffrouw Tortel wil Meneer Blobvis graag helpen in zijn zoektocht naar een vriendinnetje. Ze is ervan overtuigd dat ze het perfecte liefje zal vinden. Maar zal ze slagen in haar zoektocht naar de ware.

 

De Blobvis

De blobvis leeft in de donkere diepzee, heeft geen tanden, geen spieren en bestaat voor een groot deel uit gelatine. Deze unieke lelijkerd wordt met uitsterven bedreigd door het gebruik van schraapnetten, waar hij vaak als bijvangst in terecht komt.

 

ISBN: 9789401433174 - Hardcover - 32 blz. - Prijs: € 14,99 - Uitgeverij: Lannoo