Regisseur Roel Mondelaers (Plan Bart) te gast in Siniscoop


Regisseur Roel Mondelaers was dinsdag 16 september aanwezig in Siniscoop in Sint-Niklaas en stelde zijn film graag voor aan alle aanwezige dames tijdens de maandelijkse Ladies Night.

 

Voor Roel is ‘Plan Bart’ zijn langspeelfilmdebuut. De film is een romantische komedie die zich afspeelt in Brussel met o.a. Wine Dierickx,Wouter Hendrickx, Jeroen Perceval, Mourade Zeguendi en Eva Van Der Gucht in de hoofdrollen.

 

“Het idee voor de film is ontstaan tijdens een feestje met vrienden. We waren gezellig aan het praten en lachen wanneer er plots iemand zei dat ze een 35-jarige vrouw zonder man was. Oké, dan maak ik u wel zwanger!, zei er iemand van de vrienden...


Ik vond het een geweldig idee om er een film van te maken. Ik heb geprobeerd om de film te maken zoals ik het verhaal in mijn hoofd had”,  aldus Roel Mondelaers.

“Een van de hoofdrolspelers is Eva Van Der Gucht. Ik kende haar nog van de film ‘Iedereen Beroemd’ van Dominique Deruddere. Ik was toen stagiair, ik zette ik koffie voor Eva en was haar chauffeur.

 

Eva is auditie komen doen voor ‘Plan Bart’ en de samenwerking met Eva was mooi. Nu is de cirkel rond”, vertelde Roel.

 

Naast zijn speelfilmdebuut ‘Plan Bart’ heeft Roel ook het scenario van ‘Welp’ samen met Jonas Govaerts geschreven. ‘Welp’ is de eerste volbloed horrorfilm uit de Vlaamse filmgeschiedenis die in november in de bioscoop komt.