Hilde Keteleer stelt haar nieuwe roman 'Omheind' voor in het Letterenhuis in Antwerpen


Zaterdag 30 augustus werd in het Letterenhuis in Antwerpen de nieuwe roman  'Omheind' van Hilde Keteleer voorgesteld.

 

Letterenhuisdirecteur Leen van Dijck heette het talrijk opgekomen publiek welkom en Minister van Staat Jos Geysels stelde het boek voor. Jos Gysels sprak vol lof over het nieuwste werk van Hilde Keteleer. “‘Omheind’ is een fantastisch boek dat zeker iedereen moet lezen”, aldus Gysels.


Hilde Keteleer is is auteur en literair vertaalster uit het Duits en het Frans. In 2009 verscheen bij Uitgeverij Vrijdag haar debuutroman ‘Puinvrouw in Berlijn’, die werd genomineerd op de longlist van De Gouden Uil 2010.

Met ‘Omheind’ schreef ze een verhaal over geheugen en herinnering dat zich afspeelt in de Jordaanse woestijn.


Hilde las enkele fragmenten voor uit haar nieuwste werk. Het Palestijns-Syrisch ensemble Aisham zorgde voor de muzikale omlijsting.

Na afloop nam Hilde ruim de tijd om met de aanwezigen een praatje te maken en haar nieuwste boek te signeren. 

 

Het boek

Lydia’s geheugen is door Alzheimer aangetast. Haar zoon Thomas probeert het verhaal van zijn afkomst eindelijk te achterhalen nu ze in het verleden leeft. Petra, zijn zus, heeft heel andere herinneringen aan hun jeugd, die getekend zijn door jaloezie.

 

Kleindochter Tommy ontdekt dankzij haar eigen liefdesverhaal in Jordanië uiteindelijk de geschiedenis van haar oma, die bepaald werd door politieke gebeurtenissen. En ze achterhaalt dat het woord ‘paradijs’ eigenlijk ‘omheind gebied’ betekent. Even omheind als eenieders herinneringen.

 

ISBN: 9789460012624 - Paperback - 204 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Vrijdag


Fotospecial: Hilde Keteleer stelt haar boek 'Omheind' voor in Antwerpen