Recensie: De Lekkerste Libelle Desserts


Het Vlaamse vrouwenweekblad Libelle heeft reeds een tiental kookboeken op de markt gebracht. Van het basiskookboek, de lekkerste vis-, pastagerechten tot de complete Vlaamse keuken. Kwaliteitsvolle kookboeken, met lekkere gerechten, stap voor stap uitgelegd met interessante tips en voorzien van mooie, bijhorende foto’s.

 

In deze reeks is er nu het boek ‘De Lekkerste Libelle Desserts’ verschenen. Een kookboek met de 100 lekkerste desserts uit Libelle verzameld. Want zeg nu zelf, een smakelijk dessert is toch de perfecte afsluiter van elke maaltijd!

 

Naast de klassieker desserts zoals Bananasplit, crème brülée en chocoladetaart vinden we ook trendy nagerechten in dit prachtig boek zoals limoncellomousse, semifreddo van aardbeien en cheesecakemuffins met blauwe bessen.

 

Het boek is ingedeeld in vier grote hoofdstukken.

 

  • Bij de fruitige desserts vinden talrijke ideeën hoe we aardbeien, sinaasappelen, frambozen, kersen, peren of exotisch fruit kunnen verwerken tot verfijnde nagerechten.

  • Wil je liever een smeuïge, romige afsluiter van maaltijd? Dan kan je terecht in het tweede hoofdstuk van dit boek. Met een kaastaart met frambozen of panna cotta met lemon curd scoor je ongetwijfeld bij je gasten!

  • Voor de echte chocoladeliefhebbers is er een apart hoofdstuk voorzien in ‘De Lekkerste Libelle Desserts’. De recepten voor o.a. muffins, chocoladetaarten of cupcakes in combinatie met fruit of kaas vind je hier terug. Steeds met de bereidingstijd en voor het aantal personen bij vermeld.

  • In het laatste deel ‘Meer taarten en gebak’ staan de recepten om onder meer een rabarbercake, een druiventaart of een frangipanetaart te maken. Recepten die stap voor stap beschreven zijn zodanig dat je steeds opnieuw een smakelijk, zelfbereid dessert op tafel kan toveren.

 

‘De Lekkerste Libelle Desserts’ is een uitstekend boek voor wie wil scoren met desserts. Met de honderd recepten uit het boek is er keuze genoeg om zelf je lievelingsnagerecht te maken. Een boek dat perfect past in de Libelle-kookboekenreeks, uitgegeven door lannoo.


ISBN: 9789401417952 - Gebonden - 182 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo