Recensie: Het complete Ketnet kookboek - Sabrina Crijns & Hilde Smeesters


‘Het complete Ketnet kookboek’ is een kookboek voor kinderen vanaf 6 jaar, uitgegeven door Lannoo en reeds aan zijn vierde druk toe. Het is een basiskookboek op maat van de jonge keukenchef, geschreven door Sabrina Crijns en Hilde Smeesters.

 

Van aperitiefjes, hapjes en snacks, voorgerechten, soepen, hoofdgerechten tot desserts. Uit de 115 eenvoudig uitgelegde recepten vindt elke jonge kok zeker zijn favoriete gerecht.

 

Alvorens aan de slag te gaan is het handig eerst het hoofdstuk met de regels van de keuken, de kookweetjes en het keukenlatijn eens door te nemen. Ook de beschrijving van het keukengerei is zeker het lezen waard.

 

Zo, nu kan je aan de slag. Kies een gerecht of maak een volledige menu klaar. Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd: de benodigdheden, het keukengerei, de bereidingswijze en bereidingstijd, de moeilijkheidsgraad en het aantal personen. Dankzij de foto’s in het boek kan je zien hoe het gerecht er uit zal zien wanneer het klaar is.

 

Wat denk je van je eigen pizza te maken? Of kipnuggets?

Verras mama en papa met een heerlijke kaassoep met croutons of een spaghetti Bolognaise.

Voor zij die graag desserts eten: probeer eens zelf chocomousse te maken of heb je liever een Petit-Beurretaart?

 

‘Het complete Ketnet kookboek’ is een interessant en leerrijk kookboek voor zij die graag willen leren koken. Meer dan 250 blz. kookplezier gegarandeerd met dit compleet boek, gemaakt op kindermaat met honderden foto’s, gezonde recepten en de vrolijke en hippe lay-out maakt van het boek een aantrekkelijk kookboek. Ideaal voor de jonge chef-kok in spe.


ISBN: 9789401404419 - Gebonden - 256 blz. - Prijs: €  19,99 - Uitgeverij: Lannoo


De auteurs

 

Hilde Smeesters 

Hilde Smeesters werkte na haar studies aan de VUB voor verschillende media, eerst op de marketingafdeling, later als journalist. Ze schreef algemene humanintereststukken en werkte daarnaast ook voor de toerisme- en de culinaire redactie van onder andere Libelle.

 

Sabrina Crijns

Sabrina Crijns organiseert kookworkshops voor volwassenen en kinderen en geeft kookdemonstraties. Ze heeft een eigen kookatelier in Brugge. Bezoek haar website op www.kokirina.be.