Animatiefilm 'De Verenkoning' vanaf 8 oktober in de Vlaamse bioscoop


Vanaf 8 oktober komt de familiefilm  ‘De Verenkoning’ van regisseur Esben Toft Jacobsen uit in de bioscoop. De film werd reeds in avant-première vertoond op het Filmfestival van Oostende.


‘De Verenkoning’ gaat over het konijntje Johan, dat met zijn papa op een boot woont. Ze verbergen zich voor de Verenkoning, het vreselijke monster dat mama Konijn in het verleden heeft meegenomen.

 

 

Wanneer Johan alleen op de boot verblijft hoort hij op de radio een noodoproep. Het blijkt dat de Verenkoning in de buurt is. Dé kans voor Johan het konijn om zijn moeder terug te vinden. Maar kan hij een spoor vinden die hem naar zijn mama zal leiden?

‘De Verenkoning’ is een prachtige animatiefilm over een jong, naïef maar stoutmoedig konijntje dat de hoop nog niet heeft opgegeven om ooit zijn mama terug te vinden. Het is een mooie film over thema’s zoals liefde, verlies, verdriet en leven na de dood.

 

‘De Verenkoning’ is een ideale film om in de bioscoop te zien met uw (klein)kinderen vanaf 7 jaar.

 

De film is te zien in de Nederlandse versie en vanaf 8 oktober 2014 in de volgende zalen te bekijken:

 

Kinepolis (Antwerpen, Hasselt), Palace Aalst, Utopolis Mechelen, Lumière Brugge, Roxy Koersel, Euroscoop Genk, Siniscoop St. Niklaas, Studio Skoop Gent, Cinema Zed Leuven, Buda Cinema Kortrijk, Cinema Central Ninove, Cinema De Keizer Lichtervelde, Cinema Albert, Cinema Koksijde, Walkino Bree, Capitole Aalter, Rio De Haan, Cameo St. Truiden en Cartoons Antwerpen.

TAAL & ONDERTITELING: Nederlands gesproken, Nederlandstalige versie

ADVIES LEEFTIJD: vanaf 7 jaar

DUUR: 01:18

GENRE: Animatiefilm

JAAR: 2014

LAND: Denemarken

REGIE: Esben Toft Jacobsen