DVD Recensie: Need For Speed - Scott Waugh


'Need for Speed' is een Amerikaanse actiefilm geregisseerd door Scott Waugh , geschreven door George Gatins en John Gatins en geproduceerd door DreamWorks Pictures.

 

Het verhaal gaat over Tobey Marshall (Aaron Paul), een geweldige straatracer en eigenaar van een garage. Maar de zaken gaan niet zo goed en Marshall zit in financiële moeilijkheden. Wanneer Dino Brewster ((Dominic Cooper) , de arrogante ex-NASCAR racer en rivaal van Tobey, hem voorstelt om een Ford Shelby Mustang af te werken in ruil voor 25 % van de verkoopprijs, stemt Tobey toe.


Na de verkoop van de Mustang verleidt Brewster zijn rivalen Tobey Marshall en ‘Little Pete’ Coleman (Harrison Gilbertson) tot het rijden van een illegale straatrace. Door de fout van Brewster komt Coleman hierbij om het leven en wordt Tobey als de schuldige aangewezen en komt hij ten onrechte in de gevangenis terecht.

Twee jaar later komt Marshall vrij en wil maar een ding: wraak nemen op Bewster. Dat kan hij door de beroemde race De Leon te rijden en zijn grote rivaal Dino Brewster te verslaan. Het wordt een race op leven en dood..


‘Need For Speed’ is fantastische film voor liefhebbers van snelle wagens, spannende achtervolgingen en bloedstollende straatraces. Aaron Paul, bekend van o.a. de televisieserie ‘Breaking Bad’ speelt met verve de hoofdrol in deze geweldige actiefilm.

De film is gebaseerd op de Need For Speed-serie van de bekende video games van Electronic Arts. Met zo’n 140 miljoen verkochte exemplaren is Need For Speed één van de succesvolste computerspelletjes ooit.

De fans moesten twintig jaar op een bioscoopversie van dit razend populair videospel wachten.

 

‘Need For Speed is uitgebracht door eOne op DVD en Blu-ray 3D.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Scott Waugh

Acteurs: Aaron Paul, Dominic Cooper, Scott Mescudi, Imogen Poots,Ramon Rodriguez, Rami Malek

 

EAN: 8713045241896

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 126 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Capturing speed: making an authentic car movie

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar