DVD Recensie: Yves Saint Laurent - Jalil Lespert


‘Yves Saint Laurent’ is een Franse film over het leven van Yves Saint Laurent, een van de bekendste mode-ontwerpers van de wereld. De biopic start in 1957 wanneer Yves besluit naar Parijs te vertrekken om er bij het modehuis van Christiaan Dior te werken.

 

Na de dood van Dior wordt hij de artistieke leider van het Franse modehuis. Yves Saint Laurent werkt er keihard en oogst enorm veel succes met zijn collecties. In Parijs leert hij ook Pierre Bergé kennen, zijn latere liefde en zakenpartner.

 

Na verloop van tijd voelt de ontwerper zich niet zo goed in zijn vel bij Dior en besluit om in 1961 zijn eigen couturehuis op te richten. Yves Saint Laurent wordt al snel de Franse modekoning en verandert van de eenvoudige, bescheiden jongeman in een wispelturige couturier die als het moet niets of niemand spaart. Yves is uitgegroeid tot een mode-icoon maar leidt tevens een leven vol drank, drugs en mannen...

‘Yves Saint Laurent’  is een mooie film over het leven van de Parijse mode-ontwerper, met een uitstekende Pierre Nine in de hoofdrol. Een film over het leven van een eenvoudige jongeman die dankzij het harde werken uitgroeit als een wereldbekend mode-icoon.

 

‘Yves Saint Laurent’ is een boeiende film, niet alleen voor zij die van mode houden, maar geschikt voor iedereen. Een film die ons meer leert over het wel en wee van deze Franse modekoning, van het moment dat hij Algerije verlaat voor Frankrijk tot en met zijn dood in 2008.

 

Goed om te weten: de filmmakers kregen dankzij de goedkeuring van zijn voormalige partner Pierre Bergé toegang tot alle collecties van de modeontwerper.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Jalil Lespert

Acteurs: Guillaume Gallienne, Pierre Niney, Marie de Villepin, Charlotte Le Bon, Nikolai Kinski, Laura Smet  

 

EAN: 8713045241780

Taal: Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 102 minuten

Schermformaat:1.85:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar

 

‘Yves Saint Laurent’ is uitgebracht door eOne en is zowel op DVD als op Blu-ray verkrijgbaar.