Siniclubfilm van de week: Starred Up in Siniscoop


Starred Up is een Britse misdaadfilm, geregisseerd door David Mackenzie met filmsterren zoals Jack O'Connell , Ben Mendelsohn en Rupert Friend in de hoofdrollen.

 

De film is gebaseerd op ervaringen van Jonathan Asser, die werkzaam was als vrijwillig therapeut in de HM Gevangenis van Wandsworth, waar gewelddadige criminelen verblijven.

 

Het verhaal

Eric is een jonge delinquent die vanwege zijn gewelddadige gedrag wordt overgeplaatst naar een gevangenis voor volwassenen. Daar wordt hij geconfronteerd met zijn eigen vader, die het grootste deel van zijn leven in de gevangenis heeft doorgebracht...

Regie: David Mackenzie

Cast: Jack O'Connell, Rupert Friend, Ben Mendelsohn, Sam Spruell, Sian Breckin, Peter Ferdinando, David Ajala

Genre: Drama

Duur: 106 minuten

 

'Starred Up', nog op dinsdag 30 september 2014 om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Nadia Vitulo uit Beveren vond 'Starred Up' een goed Siniclubfilm.

 

"Een pure, rauwe en meeslepende prent", was de eerste reactie van Nadia na afloop.

 

"Ik kan iedereen de film 'Starred Up' aanbevelen. Het is een film met sterke acteerprestaties van de hele cast. De beste acteur was voor mij Jack O'Connell in de rol van Eric."

 

Nadia geeft 'Starred Up' een 9 op 10.


Rosita Van Elvan uit Sint-Niklaas vond 'Starred Up' een spannende film.

 

"Ik heb voor deze film uit het aanbod gekozen omdat ik hou van actiefilms. 'Starred Up' is zeker en vast een aanrader. Ik geef deze film 8 op 10."

 

Rosita is een trouwe bezoeker aan Siniscoop. "Ik kom wekelijks naar de bioscoop. Ik hou van actiefilms, thrillers en waargebeurde verhalen", aldus Rosita uit Sint-Niklaas.


Ook Hilda uit Lokeren vond 'Starred Up' een goede film.

 

"'Starred Up' is een intigrerende film over wat er zich afspeelt binnen de gevangenismuren", aldus Hilda, "Het is een verhaal dat nog lang blijft nazinderen."

 

"Het beeld dat mij bijblijft is dat van het geweld binnen de gevangenis en de macht van de oversten."

 

"'Starred Up' is een echte aanrader, de film krijgt van mij 8 op 10."


Volgende week in de Siniclub:

 

Boyhood

 

Een uniek project dat zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Richard Linklater vertelt met BOYHOOD een intiem verhaal van epische omvang. Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt Richard Linklater met BOYHOOD tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van Mason.

 

In een ontroerend coming-of-age verhaal zien we Mason voor onze ogen op het scherm opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha en hun gescheiden ouders. Terwijl de jaren voorbij ...

Regie: Richard Linklater

Cast: Patricia Arquette, Ethan Hawke, Ellar Coltrane, Tamara Jolaine, Nick Krause, Evie Thompson, Savannah Welch

Genre: Drama

Duur: 163 minuten

 

'Boyhood' op 2 oktober 2014 om 14u30, op zondag 5 oktober 2014 om 11u en op dinsdag 7 oktober 2014 om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.