DVD Recensie: Tracks - John Curran


‘Tracks’ is een Australische film van John Curran over het woestijnavontuur van Robyn Davidson.

 

Het verhaal

 

In de jaren zeventig trekt Robyn Davidson (gespeeld door de fantastische Mia Wasikowska) gedurende negen maanden in het gezelschap van haar hond en vier kamelen solo door de Australische outback. Om de financiële middelen en de kamelen bij elkaar te krijgen, werkt ze eerst een tijd op een kamelenranch, waar ze leert hoe ze met de dieren moet omgaan.

 

Als ze aan deze bijzondere reis begint, wordt ze bekend als de 'camel lady’ en al snel wordt ze een van de meest fascinerende reizigers van haar tijd. Hoewel ze liever alleen is, wordt haar zoektocht naar haarzelf wordt herhaaldelijk verstoord door toeristen en journalisten.

 

Het enige contact dat ze toelaat is met fotograaf Rick Smolan die vanuit New York invliegt om haar ongelofelijke reis vast te leggen op camera voor de National Geographic. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen…

‘Tracks’ is bijzondere film met knappe beelden van het Australische hinterland over een eigenwijze vrouw die te voet een tocht van bijna 3000 kilometer door de Australische woestijn maakt.

 

 

Een aangrijpende film die de kijker aanzet tot nadenken over het feit hoe verwend we zijn en hoe sterk we afhangen van materiële zekerheden.

 

Knap werk van regisseur John Curran die met deze film op verbluffende wijze het levensverhaal van Davidson wist te verfilmen. Voor zij die de film nog niet gezien hebben, ‘Tracks’ is uitgebracht door A-Film en is verkrijgbaar op zowel DVD als Blu-ray.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: John Curran

Acteurs: Mia Wasikowska, Jessica Tovey, Emma Booth, Rainer Bock, Adam Driver, Melanie Zanetti

 

EAN: 8716777950166

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 112 minuten

Schermformaat: 16:9 Anamorphic - 2.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar