Boek in de kijker: De Babyboom Boogie - Walter Van den Broeck


In het letterenhuis in Antwerpen voelt literair journalist Dirk Leyman elke maand een schrijver uit Vlaanderen of Nederland aan de tand die onlangs een nieuwe roman of non-fictieboek heeft gepubliceerd. Deze keer was de 76-jarige auteur Walter Van den Broeck te gast tijdens ‘Boeken op Woensdag’. Hij kwam er zijn nieuwste roman ‘De Babyboom Boogie’ voorstellen.

 

De ‘Padre Familias’ van de Vlaamse schrijvers heeft intussen al 27 boeken geschreven en 19 toneelstukken. Vele van zijn succesvolle romans en theaterstukken zijn bekroond en verfilmd. Terug naar Walden (2009) stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2010 en in 2012 speelde de verfilming van zijn Groenten uit Balen in alle Vlaamse bioscoopzalen.

In 2015 verscheen ‘De Vreemdelinge’. “Mijn laatste boek”, zei de auteur toen,  Van den Broeck kan het schrijven niet laten en ‘De Babyboom Boogie’ is volgens hem zijn voorlaatste boek..

De Babyboom Boogie

 

Het verhaal van ‘De Babyboom Boogie’ speelt zich af eind jaren vijftig van de vorige eeuw. Eddy Decuyper en Ronny Dergent leren elkaar kennen in de lerarenopleiding. Ze nemen zich voor gedurende hun leven niet te werken en toch rijk worden.

De ene meende dat voor elkaar te krijgen door zich op te houden in de nabijheid van beroemdheden. De andere wilde gewoon de hele wereld oplichten. Wat als een studentengrap begint, ontaardt in een bitse tweestrijd..

 

‘De Babyboom Boogie’ is opnieuw een prachtige roman van Walter Van den Broeck. Het verhaal wordt in de ik-vorm geschreven, Walter observeert de situaties, terwijl Eddy en Ronny de hoofdrolspelers zijn. ‘De Babyboom Boogie’ is een boek over vrouwen en seks, taxi’s en bankkluizen en over Brigitte Bardot….Zeker een aanrader!

 

ISBN 978-94-6310-223-0 - paperback met flappen - 350 blz. - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Polis

Na afloop van ‘Boeken op Woensdag’ nam Van den Broeck de tijd om zijn boeken te signeren.
Na afloop van ‘Boeken op Woensdag’ nam Van den Broeck de tijd om zijn boeken te signeren.