Boekrecensie: Het Gruffalo Toneelstuk - Julia Donaldson & Axel Scheffler


Vele jongens en meisjes kennen het verhaal van de Gruffalo en de muis van Julia Donaldson met illustraties van Axel Scheffler. Nu kan je dankzij het nieuwe boek ‘Het Gruffalo Toneelstuk’ je eigen toneelstuk opvoeren, samen met je vriendjes en vriendinnetjes!

 

Julia Donaldson heeft met ‘Het Gruffalo Toneelstuk’ haar meest geliefde boek omgezet tot een toneelstuk waar jong en oud van kunnen genieten.

 

Net als in het boek zijn er vijf karakters – Vos, Uil, Slang, Muis en de Gruffalo – én een verteller. Plezier gegarandeerd op school of op allerlei feestjes met dit toneelstuk. In het boek vind je het bekende verhaal in dialoogvorm terug, zodat iedereen zijn of haar tekst gemakkelijk kan inoefenen. In dit boek zijn met kleurrijke symbolen de teksten van de verschillende karakters aangegeven.

 

Ook grotere groepen kunnen met het boek aan de slag, want achterin zijn allerlei extra tips opgenomen: hoe je het stuk op kunt voeren, hoe je de karakters kunt schminken en hoe je je toneelstuk kunt promoten aan vrienden en familieleden. Zelfs voor de muziek kan je zorgen, dankzij het enige, echte Gruffalo lied dat je in het boek terugvindt.

 

ISBN: 9789047709381 - Hardcover - 32 blz. - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Lemniscaat