Boekrecensie: Gelukkige VADERdag, Silvie - Brigitte Minne & Isabelle Geeraerts


‘Gelukkige VADERdag, Silvie’ van Brigitte Minne met illustraties van Isabelle Geeraerts is een boek voor kinderen vanaf 8 jaar over transgenders en vooroordelen.

 

Zita doet de laatste tijd nogal raar vindt Ferre, al jarenlang haar vriend. Normaal gaat Ferre na de tekenles mee naar Zita’s huis pannenkoeken eten, haar papa kan de beste pannenkoeken bakken.

 

Maar de laatste tijd doet Zita vreemd en het lijkt wel of ze niet wil dat Ferre haar papa ziet. Papa heeft een lastig griepje, beweert ze. Maar Ferre voelt dat er meer aan de hand is.

 

Wanneer de twee Leander, de grote pester van hun school, tegenkomen en hij de papa van Zita een ‘Barbiepapa’ noemt, moet Zita de waarheid aan haar vriend wel vertellen. Want Zita’s papa is niet zoals alle andere papa’s…

 

Brigitte Minnen maakt met haar nieuwste boek ‘Gelukkige VADERdag, Silvie’ thema’s als transgender en genderidentiteit bespreekbaar. Moeilijke thema’s die op een humoristische manier verteld worden en zo begrijpbaar zijn voor kinderen.

 

Brigitte Minne heeft ook met dit boek een pareltje geschreven. De auteur schreef bijna 200 jeugdboeken en won al heel veel prijzen, zowel in binnen- als buitenland. Minne schreef eerder ‘Paultje, echt geen jongen’, een ontroerend verhaal voor tieners over transseksualiteit in een tijd waarin dat onderwerp onbespreekbaar was en met ‘Prinses Pompelien gaat trouwen’ schreef ze een boek over homoseksualiteit.

De prachtige illustraties van Isabelle Geeraerts zijn zeker het vermelden waard.

 

ISBN:978 94 6291 191 8 - Hardcover - 96 blz. - Leeftijd: 8+ - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn