Boekrecensie: De Waterwaack van Natterlande - Marco Kunst


‘De Waterwaack van Natterlande’ van Marco Kunst met illustraties van Marieke Nelissen is een hilarisch en fantasierijk jeugdboek. Het verhaal gaat over de tweeling Toffee en Gum die samen hun avontuur vertellen wat zich afspeelde in de Zomp.

 

Wanneer hun moeder een erfenis krijgt van haar bet-bet-bet-betoverachter-achterachterachterneef heeft ze geen enkele belangstelling voor de erfenis, tot ze hoort dat er veel geld mee te verdienen valt. Je moet immers weten dat de ouders van Toffee en Gum beiden geldverslaafd zijn...

 

In het testament staat dat de erfenis pas wordt overgedragen als de erfgenaam minimaal een jaar in het huis heeft gewoond en dus gaat de hele familie verhuizen. Geen probleem voor de familie, ware het niet dat tante Thé en ome Trees óók erfgenamen zijn. Ook zij hebben hun intrek in het huis genomen en daar hadden de ouders van de tweeling niet op gerekend. Ook het huis is geen meevaller, het is een vochtig eigenzinnig huis, dat niet toelaat dat er verbouwd wordt.

 

In de vochtige, zompige omgeving vinden vreemde gebeurtenissen plaats. De tweeling gaat op onderzoek uit en probeert te achterhalen wat er nu precies aan de hand is…

 

‘De Waterwaack van Natterlande’ is een origineel en grappig boek van Marco Kunst, de Nederlandse auteur die naast jeugdboeken ook een roman voor volwassenen, hoorspelen,  essays en gedichten schrijft. Meerdere van zijn jeugdboeken wonnen prijzen en een groot deel van zijn oeuvre is vertaald in het Duits.

 

‘De Waterwaack van Natterlande’  is een uitstekend boek vol fantasie en straffe verhalen. In het boek schrijven Toffee en Gum om de beurt een hoofdstuk over hun avonturen, heel leuk om te lezen en het verhaal verveelt daardoor op geen enkel moment. De illustraties van Marieke Nelissen zijn zeker de moeite waard en geven de personages een gezicht. Wie houdt van fantasierijke verhalen kunnen we dit boek alleen maar aanbevelen!

 

ISBN: 9789047707769 - Gebonden - 360 blz. - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Lemniscaat