Boekrecensie: De Ijsbeer - Jenni Desmond


‘De Ijsbeer’ van Jenni Desmond is een mooi en vooral leerrijk boek over Ijsberen.  Je leert in het boek alles over ijsberen: waar en hoe ze leven, hoe ze ijskoude temperaturen overleven en nog veel meer over deze enorme, wilde en prachtige dieren.

.

‘De Ijsbeer’ is een prachtig geïllustreerd non-fictieboek voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook de prachtige illustraties zijn van de hand van Jenni Desmond. In het voorwoord vertelt de auteur over de ijsbeer, over de jacht erop in de jaren vijftig en de klimaatsveranderingen en de invloed daarop voor de ijsberen.

 

Jenni Desmond studeerde Engels en kunstgeschiedenis, en behaalde vervolgens haar master in kinderboekillustratie aan de Cambridge School of Art. Met haar debuut Red Cat, Blue Cat won ze in 2013 de Cambridgeshire Picture Book Award. Ze illustreert inmiddels voor uitgevers in Engeland en Duitsland tot in Korea en Japan. Een van haar opdrachtgevers is de Londense National Portrait Gallery. Bij Lemniscaat zijn er eerder ‘Zoevende Zebra’, ‘De Blauwe Vinvis’ en ‘Alberts Boom’  van haar verschenen.

 

ISBN: 9789047703143 - 48 blz. - Prijs: € 14,50 - Uitgeverij: Lemniscaat