Boekrecensie: De Nieuwe Collega - Tammy Cohen


‘De Nieuwe Collega’ is een psychologische thriller van de Britse auteur Tammy Cohen.

Het verhaal speelt zich af op een uitzendkantoor waar  Amira, Sarah, Paula, Ewan en Charlie al jaren collega’s zijn. Groot is hun verbazing wanneer Jill op staande voet ontslagen wordt.

Jill is al jaren een vaste waarde op kantoor en is steeds de gemoedelijke bazin geweest voor vijf collega’s.

 

Met de komst van Rachel Masters als nieuwe bazin verandert alles. Rachel is aangenomen om orde op zaken te zetten op het uitzendbureau en ze gaat over lijken om haar opdracht tot een goed einde te brengen. De gemoedelijke sfeer slaat om in een vijandige sfeer waar niemand meer te vertrouwen is.

 

Nadat er enkele zaken mislopen met belangrijke klanten, organiseert het uitzendbureau een teambuildingweekend in de natuur. En je voelt zo aan dat daar iets verschrikkelijks gaat gebeuren…

 

‘De Nieuwe Collega’ is een zeer goed boek met een spannend verhaal én een verrassend plot. Als lezer voel je meteen met de komst van Rachel de spanning stijgen en haar manier van werken leidt tot een gruwelijke gebeurtenis.

 

Deze thriller is zeker een aanrader voor liefhebbers van Rosamund Luptons Zusje, Ruth Wares In een donker, donker bos en Gillian Flynns Gone Girl. Spanning gegarandeerd tot de laatste pagina!

 

ISBN: 9789022579886 - Paperback - 352 blz. - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: Boekerij