Boekrecensie: Vandaag houden we het droog - Petra Vollinga


Petra Vollinga (1969) is freelance copywriter en journalist, maar diep in haar hart is ze vooral een onverbeterlijke romanticus. Na twee non-fictieboeken is dit dan eindelijk haar debuutroman. ‘Vandaag houden we het droog’ is een roman over De Liefde. ‘Omdat alle boeken daar uiteindelijk over gaan’, volgens haar.

 

In ‘Vandaag houden we het droog’ neemt Petra je mee in het leven van Eva en Abe.

Eva had eerder een relatie met de veelbelovende muzikant Abe. Maar aan hun relatie kwam een einde wanneer Abe met zijn rockband naar Amerika vertrok om daar een grote carrière uit te bouwen

 

. Kort na Abe’s vertrek ontmoette ze haar vroegere vriend Pepijn. Ze stapten in het huwelijksbootje en hun geluk werd bezegeld met een mooie dochter Portia.

 

Nu Eva vijftig is en Portia al jaren het huis uit is, komt ze tot het besef dat haar huwelijk zijn glans verloren heeft. Eva beseft dat het tijd is om nu het roer om te draaien en neemt een drastisch besluit. Ze vertelt haar echtgenoot Pepijn dat ze wil scheiden van hem. De nietsvermoedende Pepijn is totaal verrast, want dit had hij niet zien aankomen.

 

Eva tekt na haar impulsieve beslissing naar een kuuroord in Thailand voor een ontspannende week body&soul. In Thailand komt het verdriet dat ze 34 jaar lang heeft opgespaard uit haar lijf. Als jonge vrouw heeft Eva een drastische keuze gemaakt die haar ook de liefde van haar leven heeft gekost. Nu beseft ze voor het eerst dat het leven met dit geheim zwaarder op haar weegt dan dat ze gedacht had. Het is geleden van toen ze 16 was dat Eva zich nog zo opgelucht gevoeld heeft.

 

Maar dan krijgt ze een verontrustend telefoontje en keert ze terug naar Nederland.

Eva krijgt het zwaar te verduren. Ze heeft leren omgaan met de gevolgen van de leugen die ooit onvermijdelijk leek, maar nu komt het geheim dat ze angstvallig verzwegen heeft voor de buitenwereld en dat ze jarenlang alleen draagt aan het licht.

 

Ook Abe is jaren geleden uit Amerika teruggekeerd. Ooit was hij een veelbelovend muzikant, maar nu probeert hij zich neer te leggen bij zijn bestaan als muziekleraar op de middelbare school. Alleen zijn dure loft herinnert hem nog aan betere tijden. Hij leidt een eenzaam leven en de liefde van zijn leven heeft hij nog altijd niet gevonden.

 

Wanneer één van zijn oude bandleden voorstelt om een reünieconcert te geven in hun oude stamkroeg, komt er iets van het vuur in hem weer tot leven...

 

Met ‘Vandaag houden we het droog’ heeft Petra Vollinga een mooi en romantisch verhaal geschreven. Je wordt meegenomen in het leven van Eva en Abe die elkaar sinds zijn vertrek naar Amerika niet meer gezien hebben. Maar diep in hun hart zijn ze elkaar nooit echt vergeten. Maar wat is het geheim dat Eva verbergt?

 

Het verhaal bestaat uit drie verhaallijnen en speelt zich af in het heden en het verleden. De verhaallijnen zijn heel mooi met elkaar verweven tot één verhaal. Ook de personages zijn goed uitgewerkt. Als lezer leeft je echt met Eva mee, je vraagt jezelf af wat je in haar situatie zou gedaan hebben.

Deze roman is een must read voor alle vrouwelijk lezers. Een ontroerende verhaal met een happy end zorgt voor urenlang leesplezier!

 

ISBN: 9789022577950 - Paperback - 251 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Boekerij