DVD recensie: The Fall - Seizoen 2 - Allan Cubitt


Voor de fans van The Fall is er goed nieuws: het complete tweede seizoen is nu verkrijgbaar op DVD.

 

In dit tweede seizoen gaat detective Stella Gibson (Gillian Anderson) verder met de zoektocht naar de seriemoordenaar Paul Spector (Jamie Dornan). Paul Spector is op het eerste zicht een brave huisvader, maar in werkelijkheid is hij een koele seriemoordenaar. Stella Gibson werd van Londen naar Belfast gehaald om de zaak te helpen oplossen, zij begrijpt perfect de psychologie van een seriemoordenaar.

In het tweede seizoen van deze succesrijke BBC-serie gaat het bloedstollend kat-en-muisspel verder tussen de meedogenloze moordenaar en de inspecteur en haar team. Gibson doet er alles aan om Spector te vinden voor er nog slachtoffers vallen.


Telkens wanneer Stella Gibson en haar team de seriemoordenaar bijna te pakken krijgt, slaagt Paul Spector er nog net in om haar te slim af te zijn. Spector wordt gefacineerd door de slimme Gibson en probeert steeds opnieuw in haar buurt te vertoeven.

Het wordt nog spannender wanneer de zestienjarige Katie Benedetto (Aisling Francios) verliefd wordt op Paul. Katie doet er alles aan om in de gratie van Paul Spector te vallen en gaat daarin zeer ver…


‘The Fall - Seizoen 2’ bevat zes afleveringen die stuk voor stuk spannend zijn. Deze aangrijpende psychologische thrillerserie is terecht de meest bekeken tv-serie op de BBC.


Het verhaal is fantastisch, de acteurs spelen hun rol met verve en als kijker zit je uren geboeid te kijken naar deze topserie.


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Allan Cubitt

Acteurs: Gillian Anderson, Jamie Dornan, Archie Panjabi, John Lynch, Bronagh Waugh, Niamh McGrady 

 

EAN: 5425019008833

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 390 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar


'The Fall 2' is uitgebracht op dvd door Lumière.