Recensie: Saar gaat Artistiek - Hilde E. Gerard


Bij uitgeverij Abimo verscheen het boek ‘Saar gaat Artistiek’ van auteur Hilde E. Gerard.

Dit boek is het eerste deel uit de gloednieuwe Graffiti-reeks. Deze reeks is geschikt voor meisjes vanaf 9 jaar.


In ‘Saar gaat Artistiek’ maken we kennis met de twaalfjarige Saar van Doorn.

Het leven van Saar is in één ruk veranderd. In juni zijn haar ouders gescheiden en dit heeft heel wat veranderingen in haar leven teweeggebracht.


Tijdens de week woont ze bij papa op de boerderij, samen met Brownie de pony, Snuffel het konijn en Graffiti de poes en in het weekend woont Saar bij haar moeder op een appartement in de stad.  


Het is september en Saar gaat naar een nieuwe school. Al snel sluit ze vriendschap met haar klasgenoot Deb. Maar net zoals Saar heeft ook Deb haar eigen problemen.


Deb vraagt aan Saar om op zaterdag mee te gaan naar de tekenacademie in de stad. Saar is enthousiast en gaat direct akkoord. De twee vriendinnen zitten in de klas bij tekenjuf Em. Saar is echt blij in de tekenles, want daar kan ze zich echt creatief uitleven...

Hilde E. Gerard
Hilde E. Gerard

‘Saar gaat Artistiek’ is een echt meisjesverhaal over vriendschap, creativiteit, armoede en het leven in de stad. Maar het beschrijft ook wat het scheiden van ouders bij kinderen teweegbrengt.

 

‘Saar gaat Artistiek’ is zeker geen triest verhaal. Van dit verhaal word je blij en zal voor velen onder jullie die in dezelfde situatie als de twee meisjes zitten, een steun betekenen.

 

En wil je net zoals Saar creatief aan de slag? Dat kan! Achteraan het boek deelt Saar ideetjes met de lezers hoe je een halssnoer kan maken, je kamer kan oppimpen, een t-shirt beschilderen en een ring maken. Deze ideeën zijn ook geschikt voor de niet-creatievelingen onder ons. Alles staat zo helder uitgelegd dat niets kan mislukken!

 

Het boek heeft een harde kaft en een moderne look door de vrolijke kleuren en de grafische illustraties van Lien Geerom, die zowel op het kaft als binnenin het verhaal opfleuren.

De Graffiti-reeks is geschikt voor meisjes vanaf 9 jaar. Leesniveau AVI E6.

 

Hilde E. Gerard woont in Turnhout. Ze heeft veel gereisd en lesgegeven en heeft intussen drie kinderen. Vooral haar dochter en haar kat Graffiti vormden een grote inspiratiebron voor deze nieuwe, frisse meisjesreeks.

 

Lien Geeroms (Leuven) is illustrator en vormgever. Haar illustraties zitten boordevol texturen, knipogen, humor en vrolijkheid.

 

ISBN: 978-94-6234-307-8 - Hardcover - 160 blz. - Prijs: € 12,95 - Uitgeverij: Abimo