Filmtip: UNBROKEN in Siniscoop in Sint-Niklaas


De film is gebaseerd op het boek Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption van Laura Hillenbrand, een waargebeurd verhaal over de Olympische atleet Louis Zamperini tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Voormalig Olympisch atleet Louis "Louie" Zamperini overleeft in 1943 een crash met zijn B-24 bommenwerper in de Stille Oceaan. Na 47 dagen op een vlot doorgebracht te hebben, spoelen de twee overlevenden (Zamperini en Phillips) aan op de Marshalleilanden waar ze onmiddellijk worden gevangen genomen door de Japanse Keizerlijke Marine.  

Zamperini werd in verschillende Japanse gevangeniskampen vastgehouden waar hij mishandeld en gefolterd werd.


In augustus 1945 werd hij bevrijd. Zamperini was eerst als vermist opgegeven en een jaar en een dag na zijn verdwijning op zee als KIA (Killed in Action). Bij zijn thuiskomst werd hij als oorlogsheld verwelkomd. 

Regie: Angelina Jolie

Cast: Finn Wittrock, Jack O'Connell, Jai Courtney, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, John Magaro, Alex Russell

Genre: Oorlogsfilm, biografie


'Unbroken', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Enkele reacties over de film 'Unbroken':

"'Unbroken' is een geweldige, opvallende en leerzame film", zei Helena Apers uit Hulst.


"Deze film is een absolute aanrader. De film toont de macht van de menselijke ziel en geest", aldus Helena.


"Ik heb voor deze film gekozen omdat ik zelf unbroken ben. Voor mij is Jack O'Connell de beste acteur. Ik geef 'Unbroken' 10 op 10."


Guy Meerschaut uit Sint-Niklaas vond 'Unbroken' een zeer goede film.


"'Unbroken' is een beklijvende film met een realistisch verhaal, zeker aan te raden!"


"Ik wou deze film zeker zien omdat het een waargebeurd oorlogsverhaal bevat. Debeste acteurs zijn voor mij Jack O'Connell en Takamasa Ishihara."


'Unbroken' krijgt van Guy een 9 op 10.


Ook Dimitri Poppe uit Stekene vond 'Unbroken' een sterke film.


"'Unbroken' is een inspirerende film met een waargebeurd verhaal. Het is goed verfilmd met helemaal geen Walt Disney-einde."


"Ik heb voor deze film uit het aanbod van Siniscoop gekozen omwille van het verhaal. 'Unbroken' is zeker een aanrader die ik 9 op 10 geef!"


Voor Dimitri waren de beide hoofdrolspelers Jack O'Connell en Domhnall Gleeson en de Japanner Takamasa Ishihara de beste acteurs uit de film.


Marc uit Sint-Niklaas vond 'Unbroken' een pakkende film.


"Het laat nogmaals zien wat voor gruwelijke praktijken er plaats vonden tijdens WO II. 'Unbroken' is een fantastische film met schitterende acteurs en met Angelina Jolie als regisseur."


"Ik kan iedereen deze film aanraden. Een waargebeurd verhaal over een tijd die nooit vergeten mag worden. Ik geef 'Unbroken' 9 op 10", aldus Marc.