'Het Friese kwartet en het geheim van de Lutine' van jeugdauteur Jolling Luinenburg nu ook in Amerika verkrijgbaar


Jeugdauteur Jolling Luinenburg heeft groot nieuws. Van zijn jeugdboek ‘Het Friese kwartet en het geheim van de Lutine’ is er vorige maand de vertaalde versie in Amerika gepubliceerd. Er komt een artikel in de Holland Times en in een tijdschrift dat in Chicago wordt verspreid.

 

Het boek gaat over vier tieners die op Vlieland een bende op het spoor komen. Deze heeft het op het goud van de gezonken Lutine voorzien. De Lutine is in 1799 bij Vlieland vergaan.

 

De Amerikaanse uitgever gaat ook het tweede deel uit de serie in Amerika op de markt brengen.

 

Over het Friese kwartet zijn tot op heden drie boeken verschenen die we graag even in de spotlights zetten.  

Het Friese kwartet en het geheim van de Lutine


Crystal, Karen, John en Peter vormen het Friese kwartet, afkomstig uit Sneek. Het zijn jonge detectives.


Hun eerste avontuur speelt zich af op het Waddeneiland Vlieland. Tijdens een avondwandeling op het strand voor kampeerterrein Stortemelk, ziet Karen een man bovenop het zeeduin. Naar wie seint hij en wat geeft hij door? En wat heeft dit alles met de gezonken Lutine te maken? Het lijkt erop dat onze vrienden rustig kamperen wel kunnen vergeten…


SBN/EAN: 9789048415885

Uitgever: Free Musketeers

Paperback € 17,95

Verschenen: december 2010

Genre Fictie 13-15 jaar

Taal: Nederlands


Het Friese kwartet en het logboekmysterie


Crystal, Karen, John en Peter vormen het Friese kwartet, afkomstig uit Sneek. Het zijn jonge detectives.


Op een dag krijgt Karen een brief van Arlene, die intussen een Vlielandse vriendin van het viertal is geworden. Hierin nodigt zij de vrienden uit voor een vakantie in een zomerhuisje op Duinkersoord op Vlieland. Ze schrijft echter ook over een geheimzinnig jacht dat voor de kust ligt. Waar is de eigenaar? En wat is er aan de hand met dat logboek?


Auteur: Jolling Luinenburg

Verschenen: juni 2011

Gewicht: 190 gram

Ingenaaid: paperback


Het Friese kwartet en het geheim van de graancirkels


Tijdens een avondwandeling op Vlieland ziet Peter een vreemd verschijnsel aan de nachtelijke hemel. Onze vrienden horen van een kennis van Karen over ufo’s en graancirkels.


Daarna komt hetFriese kwartet in contact met een man. Hij vertelt over vreemde zaken rond een ufo-museum. Hierop besluiten de jonge detectives naar Amerika te gaan, waar ze te maken krijgen met geheimzinnige graancirkels. Wanneer ze denken dat hun avontuur daar ten einde is, ontvangen ze een bericht van hun Vlielandse vriendin, Arlene. Het spoor leidt terug naar Vlieland.


Verschijningsdatum: 31 oktober 2013

Genre: Jeugdboeken

Aantal pagina’s: 136