Jeugdfilm 'De Wedstrijd' vanaf 11 februari in de bioscoop


In ‘De Wedstrijd’ maken we kennis met de 12-jarige Karl, die met zijn moeder Eva verhuist van het kleine vissersdorpje Hvide Sande naar de stad Kopenhagen.


Van het eerste moment voelt Karl zich niet op zijn gemak in de Deense hoofdstad. Het is er veel te druk en de jongeman heeft moeite om zich aan te passen.


Ook op school lukt het ook niet zo goed, hij wordt er gepest door de anderen. De jongen wil terug naar zijn  geboorteplaats tot hij Sawsan, een Turks meisje uit zijn klas ontmoet.


Sawsan kan fantastisch zingen en Karl is dol op het maken van muziek. Dankzij de passie voor muziek worden de twee vrienden.

Sawsan doet mee aan een auditie voor een zangwedstrijd en ze is geselecteerd voor de finale van het Junior Songfestival. Maar dat is buiten haar papa gerekend. Die ziet het helemaal niet zitten dat zijn dochter van twaalf jaar op tv komt en dan nog wel om met haar kont te schudden…


Sawsan bergt haar droom op, in tegenstelling tot Karl, die haar steeds blijft aanmoedigen om toch mee te doen aan de finale. Hij vindt dat ze deze kans met beide armen moet grijpen en de twee besluiten om weg te lopen. Ze gaan op eigen houtje naar de provincie Jutland om er deel te nemen aan de finale van de grote zangwedstrijd.

Wanneer de ouders ontdekken dat hun dochter verdwenen is, slaan ze alarm. Heel het land is in rep en roer en is op zoek naar de twee verdwenen kinderen...


‘De Wedstrijd’ is een leuke film voor kinderen vanaf 9 jaar. Het is een film van de Deense regisseur Martin Miehe-Renard over dromen, familie, muziek en vriendschap.


‘De Wedstrijd wordt in het Nederlands ondertiteld en Jekino brengt deze feel good film uit in de Vlaamse zalen vanaf 11 februari.