DVD recensie: De spektakel-musical 14-18


‘14-18’, de spektakel-musical van Studio 100 was vorig jaar te zien in de Nekkerhal in Mechelen. Deze nooit geziene productie over de Groote Oorlog was een enorm succes. Ruim 335.000 toeschouwers waren getuige van deze Vlaamse musicalproductie van Dirk Brossé, Allard Blom en Frank Van Laecke, die tevens ook de regisseur was.


Er is goed nieuws voor alle musical fans: ‘14-18’ is nu uitgebracht op DVD. Leuk om thuis deze topproductie (nogmaals) te zien!


Het  verhaal begint op 28 juli 1914 wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt. De Belgische soldaten worden gemobiliseerd. Ook de boezemvrienden Jan (Jelle Cleymans), zijn jonge broer Kamiel (Lander Depoortere), zijn bloedvriend Fons (Jonas Van Geel) en de stoere Albert (Bert Verbeke) worden opgeroepen om het land te verdedigen.


Alles lijkt er op dat de strijd van korte duur zal zijn, maar de oorlog duurt veel langer dan dat ooit iemand kon voorzien. Het wordt een bloederige strijd die veel slachtoffers eist.

‘14-18’ volgt de vier vrienden aan het front. Jan wil het liefst naar huis om er zijn echtgenote Anna (Free Souffriau) en zijn pasgeboren zoon te kunnen bezoeken, Albert wil zijn liefjes terug zien, Kamiel is enorm bang en wil weg uit de loopgraven en Fons is verliefd op de verpleegster Céline (Maaile Cafmeyer) en wil bij haar zijn. Maar willen ze terug naar huis kunnen, moeten ze vooral zien te overleven in de Grote Oorlog…


‘'14-'18’, de Vlaamse musicalproductie van Studio 100, is een fantastische musical waarin naast de bijna 150 acteurs en figuranten, ook paarden in meespelen. De spektakelvoorstelling werd vertolkt in de grote ruimtes van de Mechelse Nekkerhal op een speelvlak van 18.000 m², waar het publiek het schouwspel kon bekijken vanop een rijdende tribune.


'14-18' is een verhaal van liefde, gemis, familie en vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. De musical bevat naast de schitterende decors en de prachtige muziek ook een ijzersterke cast.

Deze musical is een uniek kijkervaring, kortom een must-see voor alle musical liefhebbers!


De dvd bevat naast de spektakel-musical als extra ‘The Making Of’ en commentaartrack van regisseur Frank Van Laecke.

Technische gegevens DVD:


Acteurs: o.a. Bert Verbeke, Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Free Souffriau,Jo de Meyere, Peter Van de Velde, Maaike Cafmeyer, Louis Talpe en Lander Depoortere


EAN: 5414939774911

Taal: Vlaams

Speelduur: 130 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 2.0

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar

  

'14-18' is uitgebracht op DVD door [ PIAS ]