Recensie: De avonturen van Lucky Luke 6 - De Oompjes Dalton -  Achde, Gerra & Pessis naar Morris


In ‘De Oompjes Dalton’ krijgen de gebroeders Daltons te horen dat ze de oom zijn van de kleine Junior. Avarell wordt de peetvader en de Daltons moeten de kleine jongen tijdelijk gaan opvoeden. De vier gebroeders mogen daarvoor tot hun eigen verbazing de gevangenis verlaten.


Lucky Luke krijgt de opdracht om de Daltons en de kleine jongen in de gaten te houden. Junior blijkt een echte onuitstaanbare en verwende jongen te zijn die Lucky Luke veel kopzorgen bezorgt.


Wanneer ze in het stadje Cack City aankomen breekt er paniek uit bij de bevolking. Die zien het niet zitten om met de gevreesde bandieten samen te wonen. Junior en zijn ooms worden niet aanvaard door de inwoners van Cack City. Lucky Luke is de wanhoop nabij en roept zelfs de hulp in van Ma Dalton om de gemoederen te bedaren…


‘De Oompjes Dalton’ is het zesde album in de reeks De nieuwe avonturen van Lucky Luke. Opnieuw een album vol humor en actie met de Daltons, Lucky Luke, zijn paard Jolly Jumper en Rataplan, de domste hond van het wilde Westen in de hoofdrollen.


Lucky Luke is een Belgische stripreeks die sinds 1946 loopt. De verhalen rond de cowboy Lucky Luke spelen zich af in de Verenigde Staten in de negentiende eeuw. De stripreeks werd bedacht door Morris en na diens dood in 2001 werd de serie voortgezet door de Franse tekenaar Achdé, in samenwerking met de schrijver Laurent Gerra.


DE NIEUWE AVONTUREN VAN LUCKY LUKE 6, De oompjes Dalton –  Achde, Gerra & Pessis - softcover - 48 blz. - Prijs: € 6,95 - Uitgeverij: Lucky Comics