DVD recensie: A Most Wanted Man - Anton Corbijn


‘A Most Wanted Man’ is een thriller van de Nederlandse filmregisseur Anton Corbijn naar het boek van auteur John le Carré.


De regisseur kon met deze film op een indrukwekkende cast rekenen. 'A Most Wanted Man' is een thriller met Philip Seymour Hoffman, die met deze film zijn laatste hoofdrol speelde, en verder met o.a. Willem Dafoe, Rachel McAdams, Robin Wright en Daniel Brühl.


Het verhaal

Philip Seymour Hoffman speelt de rol van Günther Bachmann, chef van de Duitse inlichtingendienst in Hamburg. Hij is er geplaatst nadat hij de schuld kreeg van een mislukte missie in Beiroet.

Wanneer de Tsjetsjeense moslin Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin) de stad binnensluipt, wordt hij opgemerkt door de Duitse en Amerikaanse geheime diensten, die onmiddellijk uitzoeken wat deze man komt zoeken in Hamburg.


Karpov zoekt hulp bij de islamitische gemeenschap van de stad om het fortuin van zijn overleden vader te bemachtigen. Hij komt in contact met Annabel Richter (Rachel McAdams), een idealistische advocate, die er alles aan doet om de miljoenen van Issa’s Russische vader los te krijgen bij de Britse privé-bankier Tommy Brue (Willem Dafoe).

Terwijl zijn superieuren Issa als een jihadist bestempelen, begint Günther Bachmann zelf zijn eigen onderzoek. Hij wil Karpov inzetten als lokaas in de klopjacht op een veel grotere vis, maar krijgt tegenwerking van zowel de Duitse overheid als Interpol en de CIA…


‘A Most Wanted Man’ is een bloedstollende thriller die geen enkel ogenblik verveelt. Het is geen spionagethriller vol actie en wilde achtervolgingen maar eentje met een perfect opgebouwd verhaal. Met deze film leverde regisseur en fotograaf Anton Corbijn (Control, The American) een pareltje af.

Technische gegevens DVD:


Regisseur: Anton Corbijn

Acteurs: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Robin Wright, Grigoriy Dobrygin, Daniel Brühl, Nina Hoss, Willem Dafoe

 

EAN: 8713045243692

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 117 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's: B-Roll;Interviews met cast & crew;Spymaster: John Le Carré in Hamburg;The Making Of

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar


'A Most Wanted Man' is uitgebracht op DVD en Blu-ray door eOne