Scorpio van Hilde Vandermeeren verschijnt op 24 mei


‘Scorpio’ is de vierde thriller van Hilde Vandermeeren. Het beloofd opnieuw een pageturner te worden van de enige Vlaamse auteur die genomineerd is voor de Gouden Strop.

 

Het verhaal

Na een gezinsweekend ontwaakt Gaelle in een psychiatrisch ziekenhuis in Berlijn. Ze is gewond en herinnert zich niet wat daaraan is voorafgegaan. De politie verdenkt haar van poging tot moord op haar zevenjarig zoontje. Ze weigert dat te geloven en gaat op zoek naar de waarheid. Daarbij overschrijdt ze steeds meer grenzen en wordt opgejaagd wild.

 

Michael is een huurmoordenaar in dienst van Scorpio. De organisatie ontziet niemand, wie tegen haar regels ingaat tekent zijn eigen doodvonnis. Een onomkeerbare beslissing verandert Michaels leven.

 

De een leeft door te doden, de ander doodt om te overleven. Wat als hun wegen elkaar kruisen?

 

Hilde Vandermeeren (1970) schreef meer dan veertig kinder- en jeugdboeken, waarvan vele werden bekroond met Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Sinds haar jeugd verslindt ze thrillers en spannende romans. Met haar eerste psychologische thriller, Als alles duister wordt, begon haar carrière als thrillerschrijfster en won ze meteen de Hercule Poirot publieksprijs 2013. Ook werd ze genomineerd voor de Diamanten Kogel 2013. Een van haar korte verhalen is recent verschenen in het bijzonder prestigieuze Ellery Queen Mystery Magazine .

 

ISBN: 9789021402420 - Paperback - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Uitgeverij Q - Scorpio verschijnt op 24 mei